Smak 2020 arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm fra tirsdag 3. til fredag 6. mars 2020. På åpningsdagen blir det en storslått åpningskonferanse, lover arrangøren i en pressemelding.

Det er første gangen Smak-messen inviterer til en slik åpningskonferanse, og derfor er listen lagt høyt. Målet er å samle «alle» – og sparke i gang debatten som skal løfte bransjen inn i det neste tiåret.

Siri-Lill Mannes, som har bakgrunn fra TV 2-nyhetene, skal være konferansier under konferansen som har fått tittelen «Sammen bygger vi Matnasjonen Norge».

Regjeringens visjon for Matnasjonen Norge er ambisiøs:

«I 2030 er mat en kilde til måltidsglede og stolthet i befolkingen. Norge er internasjonalt kjent for sin spennende matkultur, sin store sjømateksport og mat- og drikkeopplevelser med norske råvarer i verdensklasse».

De store spørsmålene

Hvordan kan vi sammen få til dette? Hva kreves det av næringen – og hva må politikerne bidra med for å løfte Norge som matnasjon? Det blir de store spørsmålene som et knallsterkt lag av gjester skal diskutere under åpningskonferansen på Smak 2020. En av dem som allerede har takket ja til å delta er landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

I tillegg vil arrangøren invitere en rekke toneangivende aktører fra bransjen, myndighetene og andre sentrale miljøer som brenner for å bygge Norge som matnasjon.

Den største møteplassen

Smak-messen ble sist arrangert i 2017, og da ble den besøkt av 29 500 fagfolk. Dette gjør Smak til den største og mest attraktive møteplassen for alle som jobber med mat og drikke i Norge.

I forbindelse med Smak arrangeres også emballasjemessen Holdbar, som tidligere het Mat & Emballasje. Bærekraftig emballasje er valgt som tema for Holdbar 2020.