Vindu mot det kinesiske matmarkedet

Matimporten har økt med 18,5 prosent årlig i gjennomsnitt de siste 10 årene. Slik kan norske aktører få innpass.

Publisert Sist oppdatert

Konferansen World of Food Beijing, som nå blir omdøpt til ANUFOOD Kina, har i løpet av 3 år blitt en stor suksess. I 2014 deltok 542 selskaper fra 26 land. Ett år senere var 607 utstillere fra 34 land på plass.

I år forventer arrangørene besøk fra mer enn 700 selskaper og rundt 25.000 handelsbesøkende.

Konseptet forblir den samme, men på grunn av det stadig økende antall utstillere og besøkende, vil konferansen finne sted i China International Exhibition Center i Beijing fra 16. – 18. november.

 

Enorm vekst

ANUFOOD Kina har som mål å forsterke sin posisjon som ledende arena for den nordlige kinesisk matmarkedet. De gir en god oversikt over den kinesiske matsektoren, og viser samtidig hele bransjen mangfoldet av god mat, frossen mat, kjøtt og meieriprodukter, kjølte og ferske matvarer til brød, bakevarer, godteri, drikker og økologisk mat.

En gradvis liberalisering av det kinesiske importmarkedet, spesielt i matsektoren, sammen med et økende antall handelsavtaler mellom Kina og vestlige land, har ført til en rivende utvikling.

63 prosent av matimporten til Kina kommer fra 9 land, hvor av USA er størst, ifølge ANUFOOD Kina.

 

Viser produktene og styrker merkevaren

På konferansen i Beijing kan utstillerne viser frem produktutvalget sitt og synliggjøre merkevaren sin. Dette er også en unik måte å få økt kjennskap til importmarkedet, den kinesiske kulturen og forbrukerne, påpeker arrangøren.

Konseptet partnernasjon er blitt lansert, med Polen som årets partnerland. Allerede i forkant av arrangementet i november blir polske spesialiteter og mat presentert i Kina gjennom alle mediekanalene.

Tyskland, Spania, Italia og Korea, blant andre, vil også presentere seg selv i nasjonale paviljonger.

Powered by Labrador CMS