Det var søndag 23. september brannen, som forårsaket store skader på Bakehusets anlegg i Brumunddal, brøt ut.

Politiet har nå etterforsket ferdig, men de kan fremdeles ikke konkludere med hva årsaken til brannen var og hvor den startet.

Ryddejobben i gang

– Vi er i gang med jobben inne i bakeridelen av bygget nå. Det skal ryddes og alt utstyr må sjekkes grundig om det er totalskadet eller om noe kan brukes senere. Vi vet ikke hvor lang tid denne jobben vil ta, det er mye å gjøre, sier administrerende direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen til Bakeri.net.

Bakeriet skal bygges opp igjen, men ennå har man ikke fullstendig oversikt over skadeomfanget.

– Når vi får en enda bedre oversikt over bygget, så startet vi arbeidet med å bygge bakeriet opp igjen. Men det vil ta tid, det er ingen tvil om at det er store ødeleggelser. Vi forventer ikke å kunne sette i gang produksjonen før tidligst våren 2019, sier Halvorsen.

Noen er tilbake på jobb

Deler av bygget ble ikke skadet, og ekspedisjons- og kontordelen har, etter fullstendig nedvask, vært operativ i om lag en uke. Folk i disse avdelingen er tilbake i jobb ved anlegget i Brumunddal.

Bakerne pendler foreløpig til de andre Bakehus-bakeriene som har tatt over produksjonen.

Forsikringsselskapene er i gang med sin jobb og folk fra maskinleverandørene sjekker status på maskinparken på det nedbrente bakeriet.

– Mye er ødelagt og nå gjør vi en grundig jobb for å finne ut om noe kan reddes. Mer vet vi ikke per i dag, sier Øystein Halvorsen.