Bygget som Marianne Haglund har kjøpt for 700 000 kroner ligger i Telthusvegen 5 på Rena. Det ble reist i tømmer og jugendstil i 1896 av Olav Sjølie. Gjennom årene har det vært både et næringsbygg og et privat hjem. De siste årene har imidlertid det gamle tømmerbygget stått tomt.

Haglund forteller til avisen Østlendingen at det gjenstår betydelige investeringer til restaurering og oppussing før bygget er klart for ny virksomhet og aktivitet.

— Drømmen min er å få til et lite bakeri eller konditori med utsalg og en liten kafé i første etasje. Rena er uten bakeri i dag. Jeg tror det er liv laga for et samlingssted med ferske bakervarer og en liten kafédrift der folk kan stikke innom for å ha det hyggelig, sier hun.

Haglund håper på å kunne åpne konditoriet og bygningen i løpet av 2019. Hun søker nå etter en samarbeidspartner og mulig driver som både kan ta seg av bakeriet, drift og eventuelt utleie til ulike selskaper og arrangementer.

— Jeg tror på konseptet. Vi ligger nært høgskolen med studenter og ansatte, og noen få hundre meter fra Rena sentrum. Er du interessert, er det bare å ta kontakt. Jeg er avhengig av gode samarbeidspartnere for å få virkeliggjort drømmen om et bakeri på Rena, sier hun til Østlendingen.