Vedtektene til Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) har i lang tid åpnet for personlig medlemskap i bransjeforeningen, og BKLF ønsker at flere privatpersoner i bransjen skal få en tydeligere arena hvor man kan utøve faglig og sosialt fellesskap.

– Formålet er å skape en arena for privatpersoner med svennebrev i baker- og konditorfagene, på tvers av hele bransjen. Enten du jobber i en bakeribedrift, hos en leverandør eller i en institusjon, om du er bedriftseier, faglærer, pensjonist eller kun faglig interessert, sier daglig leder i BKLF, Gunnar Bakke.

Medlemskapet koster kr 750 ,- pr år, og inkluderer årsabonnement på fagbladet Baker og Konditor.

Forening for fagfolk

Flere fagfolk har ønsket seg et slikt faglig kollegium lenge. Vi har sett forløperen gjennom initiativet av etableringen av Hele Norges Bakere på Facebook. Siden har 766 medlemmer. Nå kan både disse og andre komme i et enda tettere faglig nettverk.

BKLF oppfordrer nå til at flere tegner personlig medlemskap. Det nye nettverket vil være uavhengig bransjeforeningen og ha egen økonomi og ledelse.

Alle som har svennebrev som baker eller konditor kan bli personlig medlem nettverket som skal fremme faglig og sosialt fellesskap.

– Som personlig medlem i BKLF, blir du del av et spennende nettverk av fagfolk. I dette nettverket møter du både likesinnede medlemmer, Baker- og konditorlandslaget og Opplæringskontoret for Baker- og konditorbransjen (BKO). I tillegg får du gratis abonnement på fagbladet Baker og Konditor, sier Bakke.