Bakeriet AS vil miste en vesentlig del av omsetningen i 2021.

Vil miste mye omsetning i 2021

I dag er det Bakeriet AS som leverer til Coops butikker området Helgeland-Salten, men fra 2021 er det slutt. Bakeriet AS vil, når det bygges nytt Goman-bakeri i Fauske, miste en betydelig del av omsetningen.

Publisert

Vi jobber med en strategi på hvordan vi skal tilpasse oss en ny hverdag med mindre omsetning.

Nylig skrev Bakeri.net at Coop er i startfasen med å bygge et nytt bakeri på Fauske som skal serve Coops butikker i området Helgeland – Hamarøy. I dag er det Bakeriet Mo i Rana, sammen med avdelingene i Bodø og Brønnøysund, som er leverandør til disse butikkene. Helt siden 1954 har Bakeriet levert ferske bakervarer til Coop i regionen og Bakeriet vil fra 2021 miste en betydelig kunde og omsetning.

Vil ikke merke noe neste år

– Vi vil ikke bli påvirket omsetningsmessig i 2020, men det er klart at fra 2021 vil vi merke bortfall av en betydelig kunde som Coop er for oss, sier daglig leder i Bakeriet AS, Jan Arild Vikestad til Bakeri.net.

Bakeriet AS produserer daglig om lag 13 000 brød pluss andre bakervarer, som leveres til 130 dagligvarebutikker på Helgeland og i Salten. De har 145 ansatte og omsatte i 2018 for i underkant av 135 millioner kroner. Hvor stor omsetningssvikten vil bli i 2021, er ennå ukjent.

Vil påvirke driften

Det som er sikkert, er at det kommer til å bli et betydelig bortfall av inntekter som vil påvirke driften. Nå jobber ledelsen med å finne andre bein å stå på.

– Vi vet ennå ikke hvor mye salg vi mister, men det blir såpass at det vil påvirke driften vår. Vi jobber med en strategi på hvordan vi skal tilpasse oss en ny hverdag med mindre omsetning. Vi ser på flere muligheter for å opprettholde salget, som for eksempel, å satse mer mot engros- og horecamarkedet. Vi jobber også med flere planer. Foreløpig har vi bare en grovskisse på bordet, denne skal vi jobbe mer med inn i 2020, sier Vikestad.

Omstrukterering

Med mindre salg, er det ikke sikkert at Bakeriet i Mo i Rana kan beholde alle sine 130 ansatte.

– Kan mindre salg bety bortfall av arbeidsplasser?

– I løpet av neste år så ser vi ingen grunn til å endre på noe. Men fra 2021 kan være at vi må tilpasse antall ansatte i forhold til hvor mye salg vi vil ha på det tidspunktet, men det er ennå for tidlig å være konkret, sier Vikestad.

I saken om det nye Goman-bakeriet i Fauske, som Bakeri.net omtalte tidligere, fortalte Coop at de regner med å kunne ansette om lag 35 personer på det nye bakeriet.

Powered by Labrador CMS