Aarø begynte i stillingen som administrerende direktør i Pals 1. september.

Med seg i kofferten har han tre år som viseadministrerende direktør i Mesterbakeren der han har vært ansvarlig for salg, marked og produktutvikling overfor Rema 1000. Før det har han 14 år bak seg i Lantmännen Unibake hvorav flere år som leder for den norske avdelingen. Aarø er opprinnelig fra Ålesund, men bor i Oslo.

– Hva var det som trigget deg med denne jobben?
– Det som har trigget meg er å komme inn i en familiebedrift som driver med produksjon og med detaljomsetning og grossistvirksomhet, sier Aarø.

Forsterket salgsfokus

– Hvilke mål har du fremover?
– Det viktigste vil være å forsterke salgsfokuset i organisasjonen. Vi sitter på et vell av varer, kontakter med mange agenturer, vi produserer marsipan av høy klasse, kransekakemasse, gelé, kaffe fra eget brenneri, men vi har ikke vært flinke nok til å selge av hele spekteret. Når vi for eksempel har solgt kaffe, så har vi ikke alltid vært gode nok til å dra med oss resten av sortimentet.

– Mitt mål er at Pals skal bli sett på som en totalleverandør til bakeri- og storhusholdningsbransjen. Vi har lager over hele landet. Vi kjører ut fra Oslo, Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger og Kristiansand. Vi er på veien hele tiden.

Vil se på nærmere på salgsbiten

– Pals skal bli et mer aktivt selskap i markedet. Vi skal markere oss, bli mer kjent og være mer synlige. Som en del av dette skal vi se på organiseringen av salgsbiten i bedriften. Vi skal bli mer tydelige i vår kommunikasjon og bli mer kjent for å ha god kaffe, god sjokolade, god marsipan og så videre. Vi vil jobbe for å bli førstevalget hos flere.

Må øke omsetningen

– Jeg ser et stort potensial i bedriften. Omsetningen har ligget stabilt de siste 4-5 årene. Jeg ønsker ikke å tallfeste mål for omsetningsvekst, men med de kostnadene vi har, så må vi få til en lønnsom topplinjevekst. Det har jeg god tro på at vi skal klare, sier Aarø.