Vil lansere brødautomat i Norge

Det franske selskapet Le Distrib Locatam vil lansere sine brødautomater i Norge og Skandinavia. Nå søker de distributør i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Automatene har hatt stor suksess i kombinasjon med brødvarer. Bakeriene som ønsker å utvide åpningstiden har hatt meget god respons fra kundene.

Gründeren bak automatene er den samme som fant opp fotoautomatene som stod på busstasjoner og andre knutepunkter på 70- og 80-tallet. Den tiden er forbi, men kunnskapen om automater har de tatt med seg.
Le Distrib Locatam har to fabrikker i Frankrike som produserer automatene som enten selges eller leies ut. De fleste leies ut gjennom deres eget utleieselskap som nå har 12 000 automater utplassert i Frankrike og i noen av nabolandene. I det familieeide selskapet har det så langt kun vært fransktalende i salgsteamet, men nå har de også fått engelsktalende personer på salgsavdelingen. Derfor er det nå naturlig å satse i flere land, deriblant Norge og Skandinavia.

Brødautomater

Selv om automatene kan tilpasses mange bruksområder, er de aller fleste brukt til brød. Systemet heter Distripain, som er fransk for autobrød, og er 100 prosent produsert i Frankrike. Automaten har plass til 40 produkter.

– Automatene har hatt stor suksess i kombinasjon med brødvarer. Bakeriene som ønsker å utvide åpningstiden har hatt meget god respons fra kundene.

– Hyllene er store og romslige. Automatene kan også leveres med varme- eller kjølelement for å holde varene ferske. Og er man smart nok, så kan man tilby to produkter som tilhører sammen i samme hylle, for eksempel: Brød og melk, eller egg og bacon, sier gründeren Dominique Maton.

Kundene kan kjøpe varer ved å dra til automaten. Du kan også gå på nett å sjekke om automaten har varen du er ute etter. Du kan betale med kredittkort eller med et «brødkort» som utstedes hos bakeren. Dersom det er bakeriet som drifter automaten, så kan det også gjøres slik at kunden bestiller maten på forhånd innen åpningstiden, og henter varene etter stengetid.

Utvider åpningstiden

– En slik løsning vil hjelpe bakeren å utvide åpningstiden, samt tilby mulighet til å selge overskuddsvarene. Og mange bakere har fått høyere lojalitet etter å ha tatt i bruk slike automater. Kunden setter pris på det å kunne hente ferskt brød fra sin favoritt bakeriet 24/7, sier Maton.

Automaten gir beskjed til bakeriet når den nærmer seg tom slik at bakeriet, om ønskelig, kan fylle opp automaten.

Automaten har 40 hyller og gir beskjed til bakeriet når den begynner å bli tom.
Automaten har 40 hyller og gir beskjed til bakeriet når den begynner å bli tom.

Flere bruksområder

Noen av de mest populære bruksområder for automatene er ved bakerier, apotek, flyplasser, sykehus, samt kirkegårder. For sistnevnte marked tilbys det både blomster, paraplyer, kit for rengjøring og små stoler for eldre personer.

– Vi prøver også å få skoler til å bytte brusautomatene med fruktautomater. Dette har vi hatt god respons på og ønsker at flere bedrifter og kommuner begynner å se på hvilke muligheter slik automater kan tilby, spesielt for små steder.

– Passer dette produktet til de tøffe klimatiske forholdene i Norge?
– Ja, det gjør de uten tvil. Vi har hatt automater plassert ved kysten i 16 år og de både ser like fine ut og fungerer fortsatt slik de skal. I deler av Frankrike er det også mye snø, så at dette er et produkt som tåler forholdene i Norge, er jeg ikke i tvil om, sier Fréderic Chauveau som skal jobbe med salg i utlandet.

Maskinen har en startpris på 12 000 euro, og kan tilpasses kundens behov. Det er også mulig å leie automaten. I Frankrike kan en automat leies fra 350 euro i måneden.

Le Distrib Locatam ønsker å finne samarbeidspartnere i Norge som kan selge og drifte automatene i det norske markedet. 

Powered by Labrador CMS