Kamkaker er en lokal spesialitet fra Leirskardalen, Korgen og Bleikvasslia i Hemnes kommune i Nordland. Utseendemessig minner kamkaker om flatbrød med bobler.

Ida Maria Sande Olavsrud bor i Lørenskog, men har familie som kommer fra Korgen. Alle i familien hennes er veldig glad i kamkaker, og derfor hadde hun lyst til å lære seg å lage det spesielle bakverket.

— Farmoren til mamma brukte også å lage kamkaker. Derfor vil jeg gjerne lære det, slik at jeg kan føre det videre, sier hun til Rana Blad.

Og i sommer har Ida Maria fått lære kunsten å bake kamkaker av en ekspert: Anne-Beate Brendmo, som driver Kaffekroken Hjemmebakeri i Korgen.

Opp igjennom årene har Brendmo lært flere å bake kamkaker, blant annet flere skoleklasser og sønnen sin. Men Ida Maria er den eneste som kan gå ut av Kaffekroken Hjemmebakeri med diplom signert av ikke bare Anne-Beate Brendmo, men også selveste ordføreren i Hemnes, Christine Trones.

— Jeg vil kaste glans over Ida Maria, det er utrolig flott at hun vil lære, og Anne-Beate som fører kamkaketradisjonen videre, sier Trones til lokalavisen.