Landslaget skal utvikles videre og skal de neste årene delta i flere internasjonale konkurranser. Da er det behov for flere utøvere som vil utvikle seg sammen med Norges beste bakere og konditorer.

Stor arbeidskapasitet

– Vi ser etter fagfolk med en genuin interesse for faget, og med stor arbeidskapasitet. Å være med på landslaget krever mye arbeid og mye tid, det er slett ikke for alle, men for de som ønsker å gi alt for å bli best i faget sitt, sier hovedtrener for BKL, Kjetil Dale Aas.

For å lykkes på landslaget kreves det store mengder trening og mye reising. Treningssamlinger er som oftest i helger, men man må også regne med mye egentrening etter arbeidstid. Da må utøveren ha den rette innstillingen og faginteressen.

Utvikling er viktig

– På konditorlandslaget ser vi primært etter konditorer med svennebrev i konditori og kokkefagbrev, som er gode på smaker og som liker pirkete arbeid. Vi tar gjerne inn en kokk med interesse for konditori, det viktigste er at kandidaten ønsker å utvikle seg i den retningen vi skal, som er økt fokus på skulpturer og sofistikerte smaker på produktene, sier Dale Aas.

Vær forberedt på mye trening

– I bakerlaget har vi en del utøvere per i dag, men vi ser alltid etter flere. Vi ønsker kontakt med bakere som har svennebrev i både bakerfaget og konditorfaget. Søkere bør ha høy interesse for faget og et ønske om å bli best. Man må kunne yte for å bidra til fellesskapet og ha god lagfølelse. De som søker må være forberedt på mye trening, det er kun de beste som sendes i konkurranse. Hvis du sjekker av på dette og du kan mye om råvarer, spesielt norske, så vil vi gjerne ha kontakt med deg, sier hovedtreneren.

Søk nå!

Hvis dette høres spennende ut og noe du kunne tenke deg, ta kontakt med Gunnar Bakke i BKLF, epost: gunnar@bakerkonditor.no – mob: 970 19 591 og legg ved CV, bilder av prosjekter du har gjort og en kortfattet søknad med begrunnelse på hvorfor du passer inn på baker- og konditorlandslaget. Ved spørsmål, ta kontakt med hovedtrener på BKL, Kjetil Dale Aas på epost: kda@bakerkonditor.no eller mobil: 40 400 444

 

Søknadsfrist er 15. september.