Slik vil det nye tilbygget til Baker Hansen på Grini se ut.

Vil bygge for fremtiden

Produksjonslokalet på Grini skal utvides med flere tusen kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Det er flere grunner til at vi ønsker å gjøre dette.

I 2014 flyttet Baker Hansen produksjonen sin inn i et 3400 kvadratmeter stort næringslokale på Grini, like utenfor Oslo. Nå ønsker de å utvide dette lokalet med et tilbygg på 4800 kvadratmeter.

– Det er flere grunner til at vi ønsker å gjøre dette, sier Knut Hals, som er daglig leder i den familieeide bakeribedriften.

– For det første har vi god pågang i butikkene våre, og i enkelte perioder av året har vi allerede nådd opp til grensen for hvor mye vi kan produsere i dagens bakeri. For det andre ønsker vi oss mer lagringsplass. Dette behovet har blitt aktualisert av blant annet pandemien og krigen i Ukraina. Det har til tider vært vanskelig å få tak i ulike ingredienser, så vi ønsker å ha muligheten til å kjøpe inn større kvantum. Dessuten har vi i dag et eksternlager for alt fra utemøbler til disker. Med litt mer plass på Grini kan vi oppbevare alt der.

Planlegger noe utleie

Hals forklarer at Baker Hansen på nåværende tidspunkt ikke har behov for hele det 4800 kvadratmeter store tilbygget selv, men at de likevel ønsker å bygge såpass stort med tanke på fremtiden.

– I første omgang kommer vi til å utvide vårt eget bakeri med et par tusen kvadratmeter, men vi ønsker å ha muligheten for ytterligere utvidelser senere. Frem til det behovet eventuelt melder seg, kommer vi til å leie ut resten av lokalene til eksterne.

På taket av det nye tilbygget ønsker Baker Hansen å legge til rette for solcellepaneler.

– Vi ønsker å redusere energiforbruket vårt, og vi kommer også til å få installert solcellepaneler på taket til det eksisterende bygget, forteller Hals.

Kan stå klart i 2025

Deler av tomten til det planlagte tilbygget var opprinnelig regulert til boligformål, men Baker Hansen har søkt Bærum kommune om en omregulering til næringsformål.

– Og det har vi fått innvilget. Neste steg i prosessen blir å søke om rammetillatelse for selve bygget. Det kommer vi til å gjøre rett over sommeren. Vi tror at det skal gå ganske raskt, siden kommunen allerede har fått mye informasjon om hva vi ønsker å bygge. Hvis alt går etter planen vil det bli byggestart i april 2024, og da kan det nye bygget stå klart på sensommeren/høsten 2025, forteller Knut Hals.

Powered by Labrador CMS