Olaf Silsand (t.v.) og Karl Kristian Silsand fra Condifa på Umami 2023, der de hadde felles stand med Horecas.

Vil bli best på colombiansk kaffe

To leverandører starter et nytt kaffebrenneri sammen.

Publisert Sist oppdatert

Det vi alle har til felles er en sterk lidenskap for kaffe.

Condifa er en kjent leverandør av råvarer, ingredienser, emballasje og diverse annet utstyr til bakerier, konditorier og horeca-markedet.

Horecas er en leverandør av ulike typer maskiner, deriblant iskrem- og kaffemaskiner, til det samme markedet.

For et års tid siden innledet disse to leverandørene et samarbeid.

– Det startet litt tilfeldig med at vi ble enige om å stille ut sammen på messer, og det har vi nå gjort to ganger. Når vi slår oss sammen kan vi ha en litt større og bedre stand. Den blir også mer interessant fordi vi kan demonstrere hvilke produkter våre maskiner kan lage med utgangspunkt i råvarene og ingrediensene til Condifa. Vi utfyller hverandre veldig godt, sier daglig leder i Horecas, David Rydningen.

Felles lidenskap

Horecas ble etablert i 2020, men folkene bak har tidligere drevet flere kaffebarer. Condifa ble startet av Olaf Silsand i 2003. Nå jobber også to av sønnene hans i bedriften.

– Det vi alle har til felles er en sterk lidenskap for kaffe, sier Karl Kristian Silsand, som i tillegg til å jobbe i familiebedriften også driver iskiosken Silsand Is rett utenfor Condifas lokaler i Drammen.

Karl Kristian Silsand er i gang med prøvebrenning i Roasteriets lokaler i Drammen.
Karl Kristian Silsand er i gang med prøvebrenning i Roasteriets lokaler i Drammen.

Det er også her det nye samarbeidsprosjektet mellom Condifa og Horecas skal ha sin hovedbase.

– Vi er nå i gang med å starte opp et nytt selskap sammen. Det blir et kaffebrenneri som skal hete Roasteriet. Navnet er en fin blanding mellom engelsk og norsk, sier David Rydningen.

Han forklarer at Horecas og Condifa skal eie hver sin halvpart av Roasteriet. De skal også ha like stort ansvar for promotering, produksjon og salg.

– Vi er veldig, veldig spente og glade. Nå står vi og tripper og gleder oss bare til å komme ordentlig i gang, sier Rydningen engasjert.

Kvalitet til en god pris

Selve kaffebrenneren og et parti kaffebønner fra Colombia er allerede på plass i produksjonslokalet i Drammen, der de også har kommet så vidt i gang med prøvebrenning.

– I løpet av sommeren skal jeg teste ut ulike typer kaffe på kundene mine i iskiosken. Og så regner vi med å være oppe å gå for fullt i slutten av august, forteller Silsand.

Målet deres er å bli «best på colombiansk spesialkaffe».

– Vi importerer råkaffe av høyeste kvalitet direkte fra kaffefarmer i Colombia, levert til brenneriet her i Drammen. Forretningsideen vår er å produsere høykvalitets spesialkaffe til en konkurransedyktig pris, noe vi tror at mange vil være interessert i. Vi sikter oss i første omgang inn mot kaffebarer, bakerier, konditorier og mindre kafeer, forteller Rydningen, som legger til at de på sikt har «noen ganske offensive mål» for Roasteriet.

Roasteriet importerer råkaffe fra Colombia.
Roasteriet importerer råkaffe fra Colombia.
I sommer skal noe av den ferdige kaffen testes ut på kundene til iskiosken Silsand Is.
I sommer skal noe av den ferdige kaffen testes ut på kundene til iskiosken Silsand Is.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS