Bakeriet Mo i Rana overtar fra nyttår 51 prosent av aksjene i Bodø Bakeri som frem til nå har vært eid av Mosås Holding AS (51%), Meby Invest AS (24%), Ingunn Fjelldal Korsaksel (15%) og G&R-Fredriksen Holding AS (10%).

Med oppkjøpet av Bodø bakeri er det en ny konsolidering av de store i nord etter at også Bakehuset Nord-Norge er under samme eierskap.

Bodø-bakeriet vil videreføres som eget navn – og de kjente produktene fra begge bakeriene vil i all hovedsak bli videreført både i dagligvarebutikkene og i de mange bakeriutsalgene i Salten.

– Noen av detaljene i oppkjøpsprosessen gjenstår fortsatt, men vi tar sikte på at oppkjøpet formelt skal være klart fra nyttår av. Dette vil være en virksomhetsoverdragelse, og Bjarne Mosås, som i dag er daglig leder i Bodø Bakeri, vil lede vår felles satsing i Salten, forteller administrerende direktør Jan Arild Vikestad i Bakeriet Mo i Rana i en pressemelding.

Bakeriet Mo i Rana eies av Bakst Holding AS der Jan Aril Vikestad, Gunnar Karlstad og Hermann Wildenveys gt. 1 AS som eier 50,9 prosent av aksjene gjennom selskapet Tgj Management AS. Resterende aksjer eies i all hovedsak av Norgesbakeriene Holding AS (Cernova) med 44,7 prosent.