Avtalen, som startet opp 1.1.2017, ga Vik Dampbakeri en dobling av omsetningen og en tredobling av volumet og innebar levering til ti Coop-butikker i Sogn. Nå er avtalen sagt opp, men gjelder ut april 2018, skriver Sogn Avis.

Administrerende direktør i Coop Norge Industri, Torgeir Sveine, forklarer avtaleoppsigelsen slik;

– Vi klarer å levere fra anlegget i Hordaland til Coop Vest sine butikker i området, sier Sveine.

Bedre utstyr i Hordaland

Videre forteller Sveine at anlegget i Hordaland er større og bedre utstyrt, slik at de kan levere bedre til kundene og være mer effektive. Samtidig sier han at han har forståelse for at Vik Dampbakeri ønsket å fortsette leieavtalen.

Avtalen har gitt fire-fem årsverk i Goman avdeling Vik. Disse ansatte avslutter arbeidet 30.4.2018 og etter det vil avdelingen ikke ha noen ansatte.

Ingen kommentar

Daglig leder i Vik Dampbakeri ønsker ikke å kommentere saken nå, men har tidligere uttalt at avtalen hadde betydning.

– Denne avtalen er veldig viktig for oss. Vi vil doble omsetningen og jeg regner med at det vil bli behov for mer arbeidskraft. Vi er nå i full sving med produksjonen med arbeidsstokken vi har fra før, og litt etter hvert må vi må se an hvor mange ekstra folk vi har behov for. Vi skal tross alt tredoble volumet, kanskje også firedoble, sa daglig leder i Vik Dampbakeri, Georg Sjøthun til Bakeri.net for om lag ett år siden.