Påtroppende daglig leder i Din Baker, Georg Husebæk, lover en offensiv kjede fremover som både skal vokse og bli en enda viktigere aktør i baker-Norge.
Påtroppende daglig leder i Din Baker, Georg Husebæk, lover en offensiv kjede fremover som både skal vokse og bli en enda viktigere aktør i baker-Norge.

– Vi skal skape bedre lønnsomhet!

– Gjennom fokus på lokal tilhørighet, høy faglig kvalitet og gode innkjøp skal vi skape lønnsomhet for medlemmene lokalt, sa påtroppende daglig leder i Din Baker, Georg Husebæk.

Publisert Sist oppdatert

Som kjede har vi store muligheter for å ta noen posisjoner fremover.

– Samarbeid og erfaringsdeling blir enda viktigere fremover, sa Husebæk som startet i jobben i Din Baker tirsdag etter påske. Vel en uke senere stod han på podiet og snakket til sine medlemmer og eiere under Din Bakers konferanse i Budapest.

Finpusset fundament for kjeden

Han loste medlemmer og andre konferansedeltakere gjennom kjedens nye visjon, nye verdier og nye forretningsidé. Det overordnede målet for kjeden er nå å opprettholde og forsterke posisjonen som Norges største innkjøpskjede for lokalt eide bakerier. Den nye visjonen er «Kilde til bedre lønnsomhet».

– For meg er visjonen en rettesnor for hva jeg skal gjøre og hva jeg ikke skal gjøre. Vi skal alltid stille spørsmålet om dette skaper bedre lønnsomhet for medlemmene, sa Husebæk.

Med sin nye forretningsidé skal Din Baker styrke medlemmenes lønnsomhet, konkurransekraft og den lokale merkevare gjennom inngåelse av attraktive innkjøpsavtaler, produkt og konseptinnovasjon, samt erfaringsutveksling medlemmene i mellom.

– Det betyr at vi ikke skal drive med for eksempel cafedrift sentralt. Hovedmålet er å skape grunnlag for lokal verdiskapning ute hos medlemmene. Vi må samle all den kraft som ligger ute hos medlemmene til en felles styrke, sa han.

Skal vokse

Husebæk benyttet også anledningen til å snakke litt om hva han tenker fremover. Han refererte til en artikkel på forskning.no om at det lokale er det nye grønne. Det er godt nytt for en kjede tuftet på lokale bakerier i det ganske land.

– Som kjede har vi store muligheter for å ta noen posisjoner fremover. Det er hipt med lokal mat. Den posisjonen som medlemmene i Din Baker har, er en unik plattform for å ta et lokalt marked.

Den nye daglige lederen var også innom vegetarbølgen og mulighetene som ligger der for bakerbransjen. Husebæk beskrev retningen for kjeden fremover med de fire ordene; håndverksprodukter, kvalitet, lokalt og historiefortelling.

– Det er ikke nok å tilfredsstille kunden, kunden må imponeres, sa Husebæk som lover en offensiv kjede fremover som både skal vokse og bli en enda viktigere aktør i baker-Norge.

Powered by Labrador CMS