fbpx

Vi gjerne ha enda flere

BKLF-direktør Gunnar Bakke oppfordrer bransjen til å nominere flere bedrifter til Årets Bakeri 2021.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

NyheterHar du forslag til hvem som fortjener å bli kåret til Årets Bakeri 2021? Da må du skynde deg!

Se artikler av Jon-Are Berg-Jacobsen

Av Jon-Are Berg-Jacobsen

Publisert:

Fagkompetanse er tema i Årets Bakeri 2021. Fristen for nominasjon er 1. mai.

Vi tar gjerne imot flere nominasjoner i dagene frem mot at fristen går ut.

Årets Bakeri kåres for 4. år på rad. Bransjeforeningen BKLF inviterer også i år bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris. Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019) og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020).

Frist 1. mai

Fristen for å nominere er 1. mai og det har allerede kommet inn en del nominasjoner. Forslagene sendes til BKLF-direktør Gunnar Bakke som gjerne vil ha flere nominerte.

– Vi har allerede en del nominerte bedrifter, men vil gjerne ha flere. Fagkompetanse står i fokus i årets konkurranse og her er det mange som legger ned et godt og viktig arbeid. Det er lov både å nominere egen bedrift eller en bedrift synes er flink på området. Vi tar gjerne imot flere nominasjoner i dagene frem mot at fristen går ut, sier Gunnar Bakke til Bakeri.net.

Fokus på fagkompetanse

I år vil juryen legge særlig vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse. I tillegg til dette vil juryen vurdere kandidatene ut fra følgende kriterier:

  • Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
  • Bedriftens innovasjon/nyskapningsevne
  • Bedriftens fokus på samfunnsansvar
  • Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
  • Bedriftens endring og omstillingsevne
  • Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
  • Bedriftens omdømme/merkenavn

Slik nominerer du din kandidat

Du kan nå sende inn forslag på bedriften(e) du mener fortjener prisen. Alle bakerier i Norge kan nomineres med en kort begrunnelse, også egen bedrift. Anbefalingene sendes BKLF AS på epost-adressen gb@nhomd.no innen 01.05.21. I midten av mai 2021 vil listen over alle anbefalte bakerier blir offentliggjort. Finalistene offentliggjøres 17. september og da starter også bransjens kåring der du kan stemme på finalistene. Kåring av Årets Bakeri 2021 skjer ved fremmøte på vinnerbakeriet 1. oktober. Vinneren vil motta diplom, blomster og en pengepremie på 10 000 kroner.

 


Juryen består av følgende personer:

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)
Næsseth har jobbet som bedriftsrådgiver i over 20 år, og har bistått i utallige omstillings- og forbedringsprosesser hos næringsmiddelprodusenter. Hun har spesielt god kunnskap om bakerbransjen etter flere større oppdrag for både store industribakerier og mindre håndverksbakerier de seneste årene.

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge
Haga har jobbet i næringsmiddelbransjen i over 20 år, og ti år i bakerbransjen med utvikling og kvalitet. Nå jobber hun i Innovasjon Norge, hovedsakelig med vurdering av prosjekter innen matforedling og andre landbruksrelaterte næringer.

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS
Mortvedt har jobbet som rådgiver for matindustrien siden 1999, først 14 år i Nofima og de siste fem årene som selvstendig næringsdrivende. Hun er gründer av SeeNew As, der hun i dag jobber som innovasjonsrådgiver og daglig leder. Mortvedt kjenner cerealbransjen godt, og hun har spesialkompetanse innen forbrukerinnsikt og matinnovasjon.

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS
Roksvaag har jobbet som journalist og kommunikasjonsrådgiver i Vest Vind Media siden 1991. Han har vært redaktør for Bakeri.net siden 2002 og redaktør for Baker og Konditor siden 2007. I disse årene har han fulgt den norske baker- og konditorbransjen på nært hold.

 

Nyheter