Georg Husebæk i Din Baker kunne fortelle at deres pressemelding var kommet på Godt.no under kjedens nylig avholdte konferanse i Marbella. Siden har det blitt enda flere medieoppslag som har gitt positiv omtale, både for kjeden og bransjen.
Georg Husebæk i Din Baker kunne fortelle at deres pressemelding var kommet på Godt.no under kjedens nylig avholdte konferanse i Marbella. Siden har det blitt enda flere medieoppslag som har gitt positiv omtale, både for kjeden og bransjen.

Verdifull pressedekning for bransjen

Funnene i en undersøkelse blant Din Bakers medlemsbedrifter har fått mye positiv oppmerksomhet samt omtale i landsdekkende medier som VG og Nationen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er glad for at vi nå har fått håndverksbakerienes fordeler litt mer frem i lyset.

I forrige måned gjennomførte Din Baker en spørreundersøkelse blant 41 av sine 63 medlemsbedrifter. Tema for undersøkelsen var sunnere bakervarer, og det viste seg at hele 97 prosent av bakeriene opplever at kundene i større grad etterspør grove og langtidshevede brød og bakevarer.

– Stadig flere av oss ønsker å leve en sunn livsstil, og dette gjør seg gjeldende også når vi skal kose oss med et bakeribesøk. Derfor er det mange bakerier som virkelig har satset på å utvikle sunnere bakverk som samtidig smaker godt, kommenterer daglig leder i Din Baker, Georg Husebæk – i en pressemelding om funnene fra undersøkelsen.

Pressemeldingen, som Pressenytt har utarbeidet for Din Baker, er blitt snappet opp av flere lokale og nasjonale medier. Saken Ny trend: Folk ønsker sunnere bakevarer lå lenge på forsiden til VG Nett, som er landets største nettavis med nærmere to millioner lesere. I tillegg fikk undersøkelsen redaksjonell omtale i medier som Nationen, Byavisa Moss og Matindustrien.

Hovedfunnene i Din Bakers undersøkelse

Dette svarer bakerne om sunnhet:

97 % merker økt etterspørsel etter sunnere produkter, som grove eller langtidshevede bakverk

83 % skal snart lansere sunnere bakevarer

58 % har nylig lansert sunnere produkter

 

— Dette har helt klart en veldig stor verdi, både for våre medlemsbedrifter og bransjen generelt, sier Georg Husebæk til Bakeri.net.

Han forteller at han er veldig stolt av medlemsbedriftene sine, og beskriver kvaliteten og nivået på det de produserer som «ikke bare best i klassen, men best på hele skolen».

— Det er viktig at folk får en forståelse av det gode arbeidet som utføres i norske håndverksbakerier, og det synes jeg kom godt frem i flere av artiklene, sier Husebæk, som understreker at det skal være en annen opplevelse å kjøpe bakervarer i et ekte håndverksbakeri enn i dagligvarebutikken.

— Jeg er glad for at vi nå har fått håndverksbakerienes fordeler litt mer frem i lyset, sier han.

Forteller om arbeidet

I artikkelen forteller både konditor Ole John Berntsen i Naustdal Dampbakeri og daglig leder Pål Taklo i Majas Bakeri litt om arbeidet sitt. Berntsen bekrefter hovedfunnet i undersøkelsen, nemlig at etterspørselen etter grove og langtidshevede bakevarer har økt de siste årene. Samtidig understreker han at smaken settes i sentrum når nye produkter skal utvikles.

— Når vi jobber med langtidsheving, så er det for å hente ut mer god smak fra melet. Når vi prøver andre korn- og melsorter, så er det for å finne nye, spennende smaksopplevelser, forteller han.

Pål Taklo i Larvik forklarer at de i Majas Bakeri bruker aktiv surdeig for å ha kontroll på enzymkvaliteten.

– Da oppnår vi at bakverket både smaker og ser bedre ut. Det blir også mindre svinn fordi produktene ikke tørker ut så raskt, sier han.

Mer positive til brød

I undersøkelsen til Din Baker kommer det frem at nesten tre av fem bakerier nylig har lansert sunnere bakevarer. Hele fire av fem har slike produkter på trappene. Mange satser på langtidshevede surdeigsbrød.

— Dette er sunne og smakfulle brødvarianter, som vi kommer til å fortsette å satse på i Din Baker. Langtidshevede surdeigsbrød gir mange positive helseeffekter, og det begynner heldigvis flere og flere forbrukere å forstå. Brød var lenge en syndebukk, men nå merker vi at stadig flere ser på brød som en viktig del av et sunt og godt kosthold, sier Husebæk.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS