Det sørkoreanske vinnerlaget besto av Chang-Min Lee (f.v) Jong-Ho Kim og Yong-Joo Park.

De er verdens beste bakere

Sør-Korea vant VM i baking 2016.

Publisert Sist oppdatert

– Sør-Korea vant, mens Taiwan kom på andre og Frankrike på tredje plass.

Verdensmesterskapet i baking, Coupe du Monde de la Boulangerie, er akkurat avsluttet i Paris. Sør-Korea vant, mens Taiwan kom på andre og Frankrike på tredje plass. Det prestisjefulle mesterskapet ble arrangert i forbindelse med fagmessen Europain & Intersuc.

Tolv lag hadde kvalifisert seg til årets VM-finale. Tre av dem (Japan, Taiwan og USA) var sikret plass på grunn av sin plassering i 2012-mesterskapet. De andre ni lagene (Nederland, Kina, Frankrike, Canada, Tyrkia, Sør-Korea, Russland, Brasil og Mauritius) hadde fått plass på grunn av gode resultater i Louis Lesaffre Cup.

Lagene ble blant annet testet i kreativitet, internasjonal åpenhet og improvisasjon. De måtte overbevise i tre kategorier:

1. Baguettes and bread of the World

2. Viennoiserie and Savoury baking

3. Artistic Bakery Creation

Sør-Korea vant, mens Taiwan kom på andre og Frankrike på tredje plass.
Sør-Korea vant, mens Taiwan kom på andre og Frankrike på tredje plass.

Tema for dekorbakverket var «en sport som er representativ for landet ditt». Her lagde vinnerlaget, Sør-Korea, en figur som skyter med pil og bue.

Frankrikes president, Francois Hollande, var tilstede under premieutdelingen tirsdag formiddag.

Det norske bakerlandslaget har som mål å kvalifisere seg til VM i 2020. Da trener André Løvaas sjekket nivået på mesterskapet i helgen, sa han til bakeri.net at det er «faglig innen rekkevidde».