Løvaas, som er tidligere sjef for Baker- og Konditorlandslaget, slutter i Nofima til sommeren og starter opp i sin nye jobb i august.

– Nofima har vært en fantastisk arbeidsplass og jeg hadde ikke sagt ja til hva som helst. Men denne jobben jeg ble tilbudt i Åpent Bakeri, var så spennende at jeg raskt sa ja, sier Løvaas til Bakeri.net.

Skal hjem

Andre Løvaas har tidligere jobbet i Åpent Bakeri i forskjellige roller, før han gikk til Lantmännen Ceralia og så videre til Nofima. Nå skal han «hjem».

– Åpent Bakeri er et viktig sted for meg og folka der står meg nært. Det føles som jeg skal hjem. De siste seks årene i Nofima har vært veldig interessante og lærerrike, nå håper jeg å ta med meg kunnskap over i den nye rollen i Åpent Bakeri, sier Løvaas.

I sine år i Nofima har Andre Løvaas vært en profilert og synlig fagmann, ikke minst i sin rolle som landslagssjef. Han skal tydelig ha sin del av æren for profesjonaliseringen og de gode resultatene laget har oppnådd i hans periode.

Skal utvikle produktene

Men nå skal han tilbake til bransjen og lede produktutviklingen i et av landets ledende bakerier.

– Det kommer til å bli veldig spennende. Min rolle blir å jobbe med prosesser og kvalitet på produkter. Jeg skal jobbe med råvarevalg og bruk av råvarer og prøve å finne nye, interessante produkter som passer inn i Åpent Bakeri. Jeg skal dessuten ha mer fokus på sesonger, noe som er ønsket av ledelsen i bakeriet. Jeg håper jeg kan bidra med min kunnskap til å gjøre produktene i Åpent Bakeri enda bedre.

– Blir det trist å slutte i Nofima?

– Ja, jeg har jo hatt det veldig bra. Nofima er et meget bra sted å jobbe for en baker som er interessert i å utvikle seg. Jeg har hatt seks flotte år og jeg har helt klart utviklet meg som fagmann i denne tiden. I Nofima ligger alt til rette for den rette bakeren. Nå blir stillingen min ledig og jeg anbefaler den virkelig, sier Løvaas.