Din Bakers årlige tur og konferanse hadde avreise 13. april. På Gardermoen stod 150 solhungrige nordmenn, bestående av kjedemedlemmer og en god del leverandører, som i de neste dagene fikk god til å prate fag og knytte tettere bånd.

Fagkonferanse og minimesse

Lørdagen var preget av faglig innhold med både minimesse og fagkonferanse. Minimessen var under åpen himmel utenfor hotellet og leverandørene hadde egne stander der de presenterte seg og sine produkter.

På fagkonferansen var det et fullspekket program der sentrale skikkelser innen bransjen som Gunnar Bakke fra BKLF og Torunn Nordbø fra OBK orienterte Din Bakers medlemmer om sine fokusområder. I tillegg var Martin Lang fra Foodsoft på plass og presenterte My Food Office. Anders Lindgren fra Plot ga deltakerne en innføring i kommunikasjon de kunne bruke for å markedsføre sitt eget bakeri. Han fokuserte på at bakeriene i sin kommunikasjon med sine kunder må snakke til hjertet først. Lindgren skal bistå kjeden og medlemmene på kommunikasjonsfronten fremover.

Mer tid mellom medlemmer og leverandører

Basert på tilbakemeldinger fra leverandørene ble det i år gjort en endring i opplegget for at leverandørene skulle få mer tid sammen med medlemmene. Selv om leverandører og medlemmer har mange treffpunkter gjennom en slik tur, ble dette forsterket ytterlige i år med en tapas-tur med leverandørene. De hadde leid hver sine restauranter der små grupper av medlemmer kom på besøk i tur og orden. Leverandørene presenterte seg selv og bydde på mat og drikke. Det var et opplegg som ga gode tilbakemeldinger fra både kjedemedlemmer og leverandører.

Vellykket tur

– Jeg synes det har vært en veldig bra ut. Tilbakemeldingene fra medlemmer og leverandører har vært utelukkende positive. Da mener jeg at vi har funnet den miksen det skal være; at leverandørene ser verdien av turen og at medlemmene trives og at de får et utbytte av å være med, sier Georg Husebæk som kan senke skuldrene litt etter å ha arrangert sin første tur for sine kjedemedlemmer.