Ronja Teigen som er 1. årslærling hos Stavanger Conditori ble veldig overrasket over at det var hun som stakk av med konditorseieren i Rogalandsmesterskapet 2023.
Ronja Teigen som er 1. årslærling hos Stavanger Conditori ble veldig overrasket over at det var hun som stakk av med konditorseieren i Rogalandsmesterskapet 2023.

Veldig overrasket over seieren

Ronja Teigen ble veldig overasket over at hun stakk av med konditorseieren i Rogalandsmesterskapet 2023, som hun også gjorde i 2022. Se hennes vinnerprodukter!

Publisert Sist oppdatert

Jeg hadde håpet på en tredjeplass eller kanskje en andreplass, men å vinne det trodde jeg ikke jeg kom til å gjøre.

Rogalandsmesterskapet i regi av Stavanger og Omegn baker og konditorlaug har fått en solid posisjon gjennom mange år og er i dag en av baker- og konditorbransjens beste konkurranser for unge. Det bærer også årets deltakerliste litt preg av med deltakere fra flere steder i landet.

Det var knivskarp konkurranse i toppen i konditorkonkurransen under Rogalandsmesterskapet 2023. Nivået var høyt og prestasjonene gode. Det var derfor en fornøyd dommerkvartet som kunne bivåne deltakernes produkter underveis. Årets dommerpanel bestod av Knut Harald Sørdal (hoveddommer), Arve Haaland, Toralf Sele og Mimmi Rose Aartun.

Rogalandsmesterskapet 2023 for konditorene endte slik:

1: Ronja Teigen, Stavanger Conditori (1.-årslærling)
2: Emily Harloff, Sirkus Renaa (1.-årslærling)
3: Sofie Takvam, Mendels (2.-årslærlig)

Ronja Teigens vinnerkake bestod av en fugde brownie bunn med en karamellcornflakes og en wip karamell ganache. Så et tynt lag med sitronpannacotta og aprikoskompott med en hasselnøttmousse. Og så var den glasert med glace.
Ronja Teigens vinnerkake bestod av en fugde brownie bunn med en karamellcornflakes og en wip karamell ganache. Så et tynt lag med sitronpannacotta og aprikoskompott med en hasselnøttmousse. Og så var den glasert med glace.

Overrasket vinner og sjokkert over nivået

Ronja Teigen vant Rogalandsmesterskapet i år igjen. Da hoveddommer Knut Harald Sørdal leste opp navnet hennes som vinner, ble hun tydelig overrasket. Vi tok en grat med den overraskede og glade vinneren like etter premieutdelingen.

– Gratulerer! Du vant i igjen!
– Ja….

– Hadde du forventet det?
– Nei, ikke i år. Det har vært så mye som har skjedd, så jeg satte egentlig ikke standarden så høyt. Men jeg hadde lyst til å fullføre og øvde veldig mye, selv om jeg ikke hatt så høye krav til meg selv, men det var veldig gøy å vinne da.

– Så du var litt overrasket over seieren?
– Veldig overrasket, faktisk. Jeg hadde håpet på en tredjeplass eller kanskje en andreplass, men å vinne det trodde jeg ikke jeg kom til å gjøre. Det var veldig gode deltakere i år og jeg var veldig sjokkert over nivået i år.

Ronja Teigen liker å modellere og fikk utfolde seg i årets konkurranse som hadde tema bursdag.
Ronja Teigen liker å modellere og fikk utfolde seg i årets konkurranse som hadde tema bursdag.

– Hva er du mest fornøyd med?
– Det vet jeg ikke, jeg, men jeg er veldig glad i modellere, så det har vært veldig kjekt. Og kaken ble helt grei, sier Ronja Teigen som er veldig moderat med superlativene om egen prestasjon.

– Fortell om kaken!
– Den bestod av en fugde brownie bunn med en karamellcornflakes og en wipped karamell ganache. Så et tynt lag med sitronpannacotta og aprikoskompott med en hasselnøttmousse. Og så var den glasert med glace. Så det var mye spennende i den.

– Med seier i Rogalandsmesterskapet to år på rad. Er du motivert for flere konkurranser?
– Jeg vet ikke helt. Vi får se hva som skjer. Jeg er jo fra Kristiansand, så er jo ferdig her til sommeren og da vet jeg ikke hva som skjer. Jeg vurderer også å ta bakerfagbrevet, men vet ikke helt hva jeg vil, så vi får se hva det blir til, sier Ronja Teigen.

Ronja Teigens praliner i Rogalandsmesterskapet 2023.
Ronja Teigens praliner i Rogalandsmesterskapet 2023.
Powered by Labrador CMS