Arthur Potts Dawson er en anerkjent kokk, restauranteier, forfatter og sosial entreprenør fra Storbritannia. Kallenavnet «The original Green Chef» har han fått av en annen kjent britisk kokk, nemlig Jamie Oliver.

Møllerens Inspirasjonsdag holdt Dawson et foredrag om hvordan man kan omfavne bærekraft når man arbeider med mat og smakspreferanser. Han har selv åpnet to restauranter med et stort fokus på bærekraft og grønn matlaging i London: Acorn House og Water House.

— Plantebasert mat vil være helt avgjørende om vi skal klare å utvikle en bærekraftig fremtid, sa Dawson.

Eneste løsning

Han varslet at utviklingen mot en grønn matrevolusjon er i gang, og oppfordret den norske cerealbransjen til å komme seg i forkant av utviklingen – og dermed markedet.

— Vi kan ikke fortsette å forbruke så mye kjøtt som vi gjør i dag. Det går bare ikke. Endringer vil tvinge seg frem. Hvis ikke vil både kroppene våre og planeten gå i mot oss. Et plantebasert kosthold er den eneste løsningen for å redde planeten vår og oss selv, sa Dawson.

En som skjønte dette tidlig, var Albert Einstein (1879-1955). Han sa nemlig at «nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet».

Ingen vegetarianere?!

— Verden kommer til å bli vegetariansk snart, sa Dawson, som var veldig forundret over at ingen rakk opp hånden da han ville se hvor mange vegetarianere det var i salen på Stratos.

— Vurder én kjøttfri dag i uken i det minste. Og se på produktene dere lager. Er alle ingrediensene som brukes bærekraftige? Vi er nødt til å gå over til et bærekraftig kosthold, og vi må vise kundene våre hvor maten kommer fra. Min neste restaurant kommer til å være 100 prosent bærekraftig og 100 prosent sporbar, fortalte han.