Da skjæremaskinene ble fjernet fra butikkene, var Bakehuset raske med å lansere ferdig skåret grovbrød, havrebrød og loff.
Da skjæremaskinene ble fjernet fra butikkene, var Bakehuset raske med å lansere ferdig skåret grovbrød, havrebrød og loff.

Var raske da tiltakene kom

Midt i koronatiltakenes tid har Bakehuset lansert nye produkter. Dels på grunn av smitteproblematikk og dels grunnet tidligere planlagte lanseringer.

Publisert Sist oppdatert

Salget sank kraftig på denne type varer før vi gjennomførte tiltaket, men salget er nå tilbake til normalen.

De første dagene etter tiltak ble aktive i Norge, var det stor fart i landets dagligvarebutikker. De store bakeriene tilknyttet dagligvare, meldte at de opplevde stor øking i salget, primært av brød og brødvarer.

Emballerte småvarer

Etter et par uker gikk salget mer tilbake til det normale, men tilbakemeldinger fra kunder gjorde at blant annet Bakehuset tok noen grep.

– Vi var raskt ute med å singelemballere småvarene våre, både hvetevarer, wienervarer, rundstykker og baguetter. Salget sank kraftig på denne type varer før vi gjennomførte tiltaket, men salget er nå tilbake til normalen. I starten lanserte vi et utvalg av sortimentet, men leverer nå hele småvaresortimentet emballert, sier Janna Ringnes Nordgård, kommunikasjonskoordinator i Bakehuset.

Ferdig oppkuttet

Brødskjæremaskiner ble ansett som en mulig smittekilde og ble raskt midlertidig fjernet fra landets butikker.

– Derfor lanserte vi raskt ferdig skårede varianter da skjæremaskinene ble tatt bort. Grovbrød, havrebrød og loff kom da ferdig skjært i poser. Disse produktene er fremdeles i sortimentet, men vil snart bli byttet ut med nye varianter, sier Ringnes.

Det ble også lansert noen nye versjoner av halvstekte brød før påsken satte inn.

Disse variantene var noe vi raskt kom på banen med, da etterspørselen etter halvstekte brød og rundstykker økte såpass kraftig at butikkene hadde utfordringer med å få nok varer i hyllene. Disse produktene var i sortiment frem til Nystekt-serien ble lansert.

– Nystekt på 8 minutter er en av de nye lanseringene våre som var planlagt før koronaproblematikken slo inn, og er et konsept som gir forbrukerne mulighet til å få helt ferske brød hjemme på kun 8 minutter. Brødene er tilgjengelig i alle KIWI butikker og selger godt.

Nystekt på 8 minutter-serien består av fire typer ferske brød. De har holdbarhet på seks dager før steking og er ikke tidligere nedfryst eller vakumpakket.

De ferdig skårede variantene er fremdeles i sortimentet, men skal snart byttes ut andre produkter.
De ferdig skårede variantene er fremdeles i sortimentet, men skal snart byttes ut andre produkter.

Runde småbrød

Bakehuset har også lansert en ny serie med matpakkebrød, som er runde og myke. Dette var også en produktserie som var ferdig planlagt før 12. mars. Myk og Rund-serien kommer i tre smaksvarianter og selges i alle NorgesGruppen-butikker.

– Det er spennende å lansere en ny serie med myke brød i butikkene, og vi har troen på at dette kan bli en ny favoritt for veldig mange, sier Nordgård.

Powered by Labrador CMS