Utsalget på Magasin Blaa i Stavanger sentrum, er lagt ned og dette er flyttet til Tvedtsenteret på Forus.

– Vi fikk tilbud om lokaler på Tvedtsenteret og takket raskt ja. Det er samme huseier på begge sentrene, og de ønsket oss til Tvedsenteret.  Utsalget på Magasin Blaa var ikke helt det vi håpet på og vi tror omsetningen skal øke når vi nå har flyttet. Tvedtsenteret ligger på Forus og har en litt annen kundemasse som etterspør andre type produkter. På Tvedtsenteret går det for eksempel mer i varm lunsj, sier daglig leder i Vaaland Dampbakeri, Trygve Ottesen.

Bedre kundeopplevelse

Foruten varme retter, er det større etterspørsel etter håndverksprodukter som surdeigsbrød og småbakst. Det serveres minipizza og supper, samt salater og lignende til lunsj.

– Så satser vi på iskrem av høy kvalitet, samt at vi skal servere kakestykkene på tallerken med tilbehør. Vi tenker at det skal bli en bedre matopplevelse for kundene i total, sier Ottesen.

Bakervarer av høy kvalitet og signaturkaffe, brent av Radikal Roasters, er to typer produkter Vaaland skal satse mer på fremover.

Bakervarer av høy kvalitet og signaturkaffe, brent av Radikal Roasters, er to typer produkter Vaaland skal satse mer på fremover.

Trygve Ottesen

Etablerer seg i ny bydel

Det andre nye utsalget til Vaaland ligger i et nybyggsområde i Hillevågsvegen, litt utenfor Stavanger sentrum. Her bygges det en ny bydel og Vaaland er på plass tidlig.

– Vi har allerede åpnet på Hillevåg, selv om det fremdeles bygges. Men det er mange som har flyttet inn her og det skal ferdigstilles leiligheter de nærmeste årene, så det vil bli et bra kundegrunnlag når alt er på plass.

Det har også åpnet et apotek i nybyggprosjektet som er med å trekke kunder til bakeriet.

– Dette boligområdet ligger langs en vei, så det er ikke noe naturlig sted å stoppe, men det at det også har åpnet et apotek her, gjør at det kommer folk hit, og da handler de gjerne hos oss også. Og mange av de som har flyttet inn setter pris på at vi er tilstede, og handler her fast. Så dette er helt klart et langtidsprosjekt for vår del, men vi tror at det er bra å være etablert når alle leiligheter er innflyttingsklare, sier Ottesen, som legger til at kundemassen også vil øke i årene fremover, da det planlegges et nytt stort utbyggingsområde like i nærheten.

Vil ha de matinteresserte

– Vi håper og tror vi vil se en øking i salg årene fremover. Vi retter opplevelsen mer inn mot håndtverkmat og for de som er interessert i mat, samtidig skal vi selvfølgelig tilrettelegge slik at folk kan velge det de vil kjøpe. Så satser vi også mye på kaffe, det er noe vi har hatt etterspørsel etter. Vi samarbeider med et lokalt brenneri som brenner en signaturkaffe for oss, så håper vi på at folk liker det vi serverer, avslutter Ottesen.