Glutenfrie produkter kan nå merkes med Brødskala’n og Nøkkelhull for å indikere henholdsvis grovhet og innhold av salt, sukker og fiber. Slik merking har inntil i fjor ikke vært brukt på glutenfrie produkter. Derfor beskrives timingen som perfekt for et redesign og utvidelse av Hatting Glutenfri-porteføljen, samt lansering av flere grove glutenfrie produkter til storhusholdningsmarkedet.

Større valgfrihet

Hatting Glutenfri-serien har fortsatt mørkeblå poser som nå har fått et mer tidsriktig design. I tillegg til eksisterende pita- og hamburgerbrød og baguette med hvitløk, inneholder serien nå et fint rundstykke uten hele korn, et grovt rundstykke med tre kaker på Brødskala’n, et 100 prosent grovt sandwichbrød og en snackpizza. Også har pølsebrødene blitt lengre slik at de passer bedre til pølsene.

– Vi vet at de med glutenintoleranse ønsker seg sunnere glutenfrie produkter og et bredere utvalg som smaker og ser mer ut som vanlige bakervarer. Det ønsker vi å gi dem. Ferske bakervarer skal være for alle, sier markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen i Lantmännen Unibake.

Markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen og Elin Renbjør, markedssjef i Hatting, er glade for å kunne gi glutenintolerante og andre som velger glutenfritt, valgfrihet.

– Det er viktig for oss å gi glutenintolerante og andre som velger glutenfritt, valgfrihet. Man skal kunne finne grove brødprodukter, mellommåltider og skikkelig sandwichbrød enten man er i butikken eller skal spise på hotell eller kafé, sier Hagen.

Lantmännen Unibake og Hatting utvider sortimentet av glutenfrie bakervarer.

Lantmännen Unibake og Hatting utvider sortimentet av glutenfrie bakervarer.

Mer som vanlig bakst

– Vi har hatt ett hovedmål gjennom hele utviklingsprosessen, nemlig å gjøre glutenfritt fristende, godt og mer som vanlig bakst, sier markedssjef Elin Renbjør i Hatting.

I tillegg til utseende og smak, viser forbrukerundersøkelser at de med glutenintoleranse opplever tilbudet av bakervarer uten gluten som begrenset, lite mettende og at det er for få sunne alternativer.

– Denne innsikten har vi hatt med oss hele veien. De to grove porsjonsbrødene og snackpizzaen er et direkte svar på kundenes behov, sier Renbjør.

Hilser satsingen velkommen

Norsk cøliakiforening ønsker de sunnere produktene velkommen.

– Tradisjonelt sett har fokuset for glutenfrie produkter som regel vært på smak, konsistens og utseende, mens det sunne perspektivet i større grad har uteblitt. Heldigvis her vi de siste årene sett en positiv utvikling hos flere produsenter – slik som Lantmännen Unibake og Hatting – med mer fokus på næringsrike og fiberrike fullkornsprodukter. Dette er utelukkende bra for forbrukerne, sier generalsekretær Knut H. Peterson.