Elin Vatnar Nilsen har gitt ut tre bøker, hvorav en om søt bakst.

Utsatt for hacking og pengeutpressing

Konditor og influencer Elin Vatnar Nilsen hadde nær 60 000 følgere på Instagram - helt til kontoen hennes plutselig ble borte.

Publisert Sist oppdatert

Jeg føler meg helt hjelpeløs.

Kjære kremvenner som følger meg på Instagram. Hvis du lurer på hvorfor du ikke får sett fredagspolkaen i dag er det fordi kontoen min er blitt hacket. Den er borte. Krysser fingre og tær for at jeg snart får den tilbake uten å gjøre meg blakk (jada, det er jo penger de vil ha..)

Denne meldingen la Elin Vatnar Nilsen ut på Facebook-siden sin, Krem.no, fredag ettermiddag. Tirsdag morgen er Instagram-kontoen hennes fremdeles borte.

– Dette er fælt, for jeg har ikke kontroll på hva som skjer. Jeg føler meg helt hjelpeløs, forteller hun til Bakeri.net.

Elin Vatnar Nilsen er utdannet konditor, og hun har i over 20 år drevet det populære nettstedet, og senere bloggen, Krem.no. De siste årene har hun også fått mange følgere på Instagram, der hun daglig byr på seg selv og deler alt fra inspirasjon og kunnskap til egne meninger og morsomheter. Kontoen @kremno_elin hadde over 58 000 følgere da den plutselig ble borte.

– Det skjedde i løpet av et brøkdels sekund. Da jeg fikk melding om at noen hadde logget seg inn på min konto var jeg råkjapp, for jeg satt ved pc-en. Jeg opprettet et nytt passord med en gang, men det var likevel for sent.

Elin Vatnar Nilsen driver den populære bloggen Krem.no.
Elin Vatnar Nilsen driver den populære bloggen Krem.no.

Fikk meldinger

Elin forteller at hun brukte en såkalt totrinnsverifisering som sikkerhet, og at dette har hjulpet henne mot hackerangrep tidligere.

– Men disse hackerne klarte altså å komme seg inn på tross av totrinnsverifiseringen, så nå er den sikkerheten borte.

Denne gangen ble @kremno_elin angrepet av noen i Tunisia. Hackerangrep i sosiale medier er ikke uvanlig, og Elin tror at mange har denne kriminelle virksomheten som sitt levebrød. Kort tid etter angrepet fikk hun meldinger på WhatsApp fra noen som skrev at de hadde tatt over kontoen hennes.

– De er veldig dårlig i engelsk, og de nevner ikke noen konkret sum. Men de skrev at jeg skulle få kontoen min tilbake bare vi ble enige. De forklarte at de ønsker å inngå en avtale med meg. Jeg har ikke svart på meldingene, forteller hun.

Nekter å betale

Som influencer er Krem-Elin tilknyttet Egmont, og nå håper hun at forlaget kan hjelpe henne.

– De har bedt meg om å sitte rolig i båten foreløpig. Forhåpentligvis kan de bruke sin tyngde og sin posisjon til å få Instagram til å hjelpe meg. Akkurat nå kan jeg bare krysse fingrene for at det vil ordne seg. Jeg kommer uansett ikke til å utbetale penger til hackerne, slår hun fast.

Bloggeren og forfatteren er som vanlig travelt opptatt med flere spennende prosjekter, og denne saken skulle egentlig ha handlet om et nytt nettkurs som snart skal lanseres på Gnistkurs.no. Mer om det senere.

– Kurs blir det uansett, sier Elin Vatnar Nilsen, som holder motet og humøret oppe mens hun venter på en løsning.

 

Powered by Labrador CMS