Det norske laget bestående av Tonje Holtungen og Vilde Nistad Strandos vant nesten alt som var å vinne Nordic Pastry Cup 2017. De fikk gull for beste dessert, beste sjokoladekake og beste iskake. Den eneste kategorien de ikke vant var showpiece som gikk til Finland. De vant alt av smak, men det holdt «bare» til en tredjeplass. Og den plasseringen er det nok mange som fortsatt er overrasket over siden de hadde vunnet tre av fire kategorier.

Sammen ble resultatlisten slik i Nordic Pastry Cup 2017:

  1. Sverige
  2. Danmark
  3. Norge

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Stor prestasjon

– Jentene leverte maks! Det er rett og slett knallbra! De har jobbet beinhardt og de gjorde ingen store feil i konkurransen. Smakene satt som bare det og alt var på stell. Det er en stor prestasjon å ta gull i de tre kategoriene der smaken teller. Vi tar iskake-kategorien for andre år på rad. Og her konkurrerer vi mot land som deltar i Coupe du Monde de la Pâtisserie. De har større konditorlandslag enn oss og de har større budsjetter, men likevel så greier vi å ta alle smakskategoriene. Det er rett og slett rått, sier konditortrener Vibeke Løseth.

Best på smak

Holtungen og Nistad Strandos har jobbet mye med å perfeksjonere smaker og teksturer.

– Vi har jobbet mye med smak og det mener vi at vi har blitt gode på. Det dreier seg om både å finne de rette smakene og å få dem til å sitte sammen. Her har vi hatt med hele laget som har jobbet med smak sammen med oss. Vi har også hatt andre innom og hjulpet oss litt, sier de to.

Det mest spesielle på smaksfronten til det norske laget, var desserten. Den var så bra at hoveddommer Paul Kelly ga «high five» til Holtungen etter at han hadde smakt.

– Det er ikke så mange som er vant til å spise så mye gresskar generelt i Norge, bortsett fra i suppe. Vi har vist at gresskar fungerer bra til mye annet også. Idéen kom med Charlie og Sjokoladefabrikken. Her skulle vi jo ha med gresskar i showpiecen, så slik sett passet det veldig fint for å få en rød tråd.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Det mest spesielle på smak i Norges bidrag er desserten som i hovedsak er laget av gresskar.

Det mest spesielle på smak i Norges bidrag er desserten som i hovedsak er laget av gresskar.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media