Systemsvikt hos Mattilsynet skal ha ført til faktafeiloppslaget i Tønsberg Blad. I Mattilsynets database var ikke opplysningene oppdaterte og lokalavisen hentet ukorrekte opplysninger og laget en artikkel under tittelen «Greide ikke Smilfjes tross nytt forsøk».

Mattilsynet var på inspeksjon på Nøtterø Bakeri og Konidtori sitt utsalg på torget i Tønsberg. Her fikk de en anmerkning for sprekk på flis på kjøkkengulvet med en frist for utbedring. I avisoppslaget kunne man få inntrykk i at Mattilsynet hadde vært på ny inspeksjon og at mangelen fortsatt ikke var rettet.

– Mattilsynet har aldri besøkt oss to ganger. Det har aldri vært snakk om nytt forsøk. Vi har avtale med Mattilsynet om utbedring av fliser med avtalt tidsfrist, med avtale om beskjed til Mattilsynet når dette er gjort. Dette ble utbedret i helgen.

Bakeriet var rettmessig hengt ut i Tønsberg Blad.

Bakeriet var rettmessig hengt ut i Tønsberg Blad.

 

– Vi har fått vite at Mattilsynet har feil i sine systemer som gjorde at Tønsberg Blad fant uriktig informasjon som de brukte i sin artikkel.

– Ja, så galt kan det bli, sier en oppgitt kjedeansvarlig for bakeriets butikker, Inger Mørken. Hun og de andre i bedriften har jobbet hardt for å spre informasjon om at oppslaget i avisen ikke medfører riktighet.

– Vi håper oppslaget ikke har skadet vår virksomhet i særlig grad. Avisen har i dag en rettelse, men jeg savner en beklagelse for fra Tønsberg Blad for at de ikke sjekket fakta bedre, sier Mørken.