Spesialenheten etterforsker fremdeles politiets rolle da en ambulanse ble kapret i Oslo tirsdag i forrige uke, skriver NTB. Etter kapringen fulgte en biljakt i gatene på Torshov i Oslo. Under jakten skjøt politiet minst 19 skudd mot ambulansen.

Ett av skuddene traff et vindu på bakeriet Backstube, men gikk ikke gjennom. Inne i bakeriet var det flere kunder da skuddet traff.

– Det var flere folk som sto rett ved vinduet. Jeg tror det må ha vært en kule, og den traff akkurat i høyde med der folk sto – i hodehøyde. Jeg tør ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd om kulen hadde gått gjennom vinduet, sa assisterende butikksjef Ricardo Calvar til NTB i forrige uke.

Spesialenheten vet foreløpig ikke hva som skjedde da skuddet traff bakeriet.

– Det kan være at skuddet som traff bakeriet, var en rikosjett, men dette vet vi ikke ennå. Vi håper at de tekniske undersøkelsene kan avklare det, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten.

Han bekrefter at samtlige tjenestepersoner som avfyrte skudd, nå er avhørt, men vil ikke gå inn på hva de har forklart. Som en følge av at det er tatt beslag i tjenestevåpen, har fire tjenestepersoner status som mistenkt.

I politiets våpeninstruks står det blant annet at «Ved bruk av skytevåpen skal politiet så langt det er mulig, ha slik kontroll med omgivelsene at tredjeperson ikke skades.».