Direktør i Baker og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke, får mange telefoner om høye strømregninger fra fortvilte medlemmer.

– Uforståelig at kun noen næringer får strømhjelp

– Det er uholdbart og uforståelig at regjeringen kun plukker ut noen næringer som får kompensasjon for høye strømregninger. Nå må det lages ordninger der alle næringer som sliter kan få kompensasjon, sier direktør i Baker og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er redd for at de høye strømprisene kan være med på å slå beina under flere bakerier.

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er svært bekymret for de enorme økningene som økte strømpriser utgjør.

– Lokale bakerier driver samfunnskritisk matproduksjon og forsørger daglig norske forbrukere med ferske bakervarer. Bakeriene bruker mye strøm til ovner og produksjonsutstyr for å produsere varene sine, sier Gunnar Bakke og forteller om mange henvendelser om dagen, sier Gunnar Bakke.

– Det er mange bakerier som daglig tar kontakt med oss og er bekymret for den enorme veksten de har på strømutgifter. Det meldes om mange hundre prosent økning på strømutgifter i enkelte bakeri i forhold til forrige år. Mange bakeri har gått fra energifyring på olje til strøm for å gjennomføre klimareduserende tiltak. Nå kan konsekvensen av strømkrisen medføre at denne trenden snur. Dette strømsjokket kommer på toppen av konsekvenser av nedstenging under den toårige pandemien. I tillegg kommer økte råvarekostnader og alle andre driftskostnader som har økt.

– Jeg er redd for at de høye strømprisene kan være med på å slå beina under flere bakerier, som er hardt presset fra før av pandemi og nedstengning, sier Bakke som reagerer på at regjeringen nå kun gir strømhjelp til enkelte næringer.

– Nå er det på tide å gi strømhjelp til alle småbedriftene som har fått uforholdsmessigere økninger på strøm.

Powered by Labrador CMS