12 dommere i bakeuniform.
Trude Beate Brendehaug (nummer to fra venstre) er dommer i Coupe du Monde de la Boulangerie som nå pågår i Paris.

Trude Beate er den første norske noensinne

Coupe du Monde de la Boulangerie pågår nå i Paris. Og midt i sirkuset står Trude Beate Brendehaug som første norske dommer i denne konkurransen noensinne. – Det er fantastisk å være tilbake i VM-sirkuset, sier Brendehaug.

Publisert Sist oppdatert

Coupe du Monde de la Boulangerie går av stabelen på Europain i Paris. 

Konkurransen går over to dager. Søndag konkurrerte Tyskland, Chile, Kina, Elfenbenskysten, Ghana og Hellas. Mandag skal følgende land i ilden: Sør-Korea, Frankrike, Japan, Madagaskar, Marokko og Mexico.

Coupe du Monde de la Boulangerie anses som den gjeveste av alle bakekonkurranser. 

Og midt i sirkuset står norske Trude Beate Brendehaug. Hun har bemerket seg som en av Norges beste bakere og har en imponerende konkurranse-CV. Sist som deltaker i Coupe du Monde de la Boulangerie i 2022 da det norske laget tok en sensasjonell tredjeplass. Nå er hun i dommerpanelet som første norske noensinne.

– Hvordan fikk du denne forespørselen?

– Jeg ble kontaktet av Christian Vabret selv sent i høst, der han lurte på om jeg kunne ha lyst å være en av seks "working jury"-dommere sammen med seks andre "tasting jury"-dommere. Vi skulle egentlig være 12 totalt, men er 11. De var aktivt på jakt etter kvinnelige dommere til Coupe du Monde de la Boulangerie 2024, sier Brendehaug til Bakeri.net.

– Hvordan er det å være dommer i denne konkurransen?

– Så langt har det vært en veldig fin opplevelse! Det er fantastisk å være tilbake i VM-sirkuset og utrolig lærerikt å få stå på den andre siden sammen med så rutinerte dommere. Jeg har lært kjempemye allerede, og vi er bare halvveis. Jeg er utrolig takknemlig for tilliten og muligheten til å være en av tolv dommere i VM, sier Brendehaug.

Med seg i juryen har hun Louis Gopaul, Kevin Gilbert, Amadou Gaye og Kasper Hansen.

Trude Beate Brendehaug

 

Powered by Labrador CMS