Torunn Nordbø tror OBK vil få god nytte av et tett samarbeid med Matprat.
Torunn Nordbø tror OBK vil få god nytte av et tett samarbeid med Matprat.

Tror samarbeidet vil fremme omsetningen av bakervarer

Torunn Nordbø tror OBKs samarbeid med Matprat vil være positivt for omtalen og markedsføringen av norsk korn og brød.

Publisert

Samarbeidet med MatPrat vil gi generisk markedsføring av norskprodusert brød og korn et løft.

Bakeri.net omtalte før jul at Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) var planlagt lagt ned fra 1.1 2021, og at Opplysningskontoret for egg og kjøtt, bedre kjent som MatPrat, overtar ansvaret for opplysningsarbeidet. OBK opprettholdes som eget opplysningskontor med samme formål og funksjon, men aksjeselskapet som tidligere sto bak driften blir avviklet.

Bakeri.net har også tidligere omtalt at bransjeorganisasjonen BKLF, ikke er helt enig i valget av samarbeidspartner.

Troen på ny samarbeidspartner

I en pressemelding melder MatPrat at de tror samarbeidet vil bære frukter, ved blant annet at markedsføringen av norskprodusert brød og korn vil se et løft fremover.

– Samarbeidet med MatPrat vil gi generisk markedsføring av norskprodusert brød og korn et løft, ved at vi får tilgang til matprat.no og MatPrats sosiale medier og kommunikasjonsapparat i tillegg til våre egne etablerte digitale kanaler, skriver Torunn Nordbø, fagsjef for brød og korn i pressemeldingen.

 Vil gi synergieffekter

– Det vil også gi mer effektiv utnyttelse av de midlene som aktørene bak Opplysningskontoret for brød og korn bidrar med, fordi samarbeidet vil gi et sterkere fagmiljø, skape økonomiske og markedsmessige synergier og større forutsigbarhet for virksomheten, uttaler Nordbø.

Ønsker korn velkommen

– Vi er glade for at dette samarbeidet nå blir enda sterkere, og at vi sammen kan bidra til å fremme omsetningen av norskprodusert korn, brød og andre kornprodukter. MatPrat er Norges ledende kanal for inspirasjon og informasjon om mat og matproduksjon, og vi ser frem til at norskprodusert korn og bakervarer nå inngår i formidlingsvirksomheten vår, uttaler direktør i MatPrat, Dag Henning Reksnes.

Direktør i MatPrat, Dag Henning Reksnes, ser frem til at norskprodusert korn og bakervarer nå er en del av virksomheten.
Direktør i MatPrat, Dag Henning Reksnes, ser frem til at norskprodusert korn og bakervarer nå er en del av virksomheten.

Opplysningskontoret for egg og kjøtt, MatPrat, er finansiert av den norske egg- og kjøttproduserende bonden gjennom omsetningsavgiften. For Opplysningskontoret for brød og korn skjer finansieringen gjennom omsetningsavgiftsmidler på korn i kombinasjon med direkte tilskudd fra møller, bakere og leverandører til bakerbransjen. Generisk opplysnings- og informasjonsvirksomhet er formålet med begge kontorene, som legger Helsedirektoratets kostråd til grunn for sin kommunikasjon.

 

Powered by Labrador CMS