Tromsø Bakeri tok over naboen

Mesterbakeren har flyttet og Tromsø Bakeri overtatt. Nå skal nattarbeidet halveres, håper daglig leder Kristian Wiik.

Publisert Sist oppdatert

Vi skal klare å redusere nattarbeidet med 50 prosent.

Bakeriet har store planer, melder sjefen. Fra nyttår tok han over ledelsen etter far og gründer Vidar Wiik. Nå har han kjøpt nabobygget av Mesterbakeren.

Vegg i vegg

– Tilfeldigvis har vi ligget vegg i vegg i alle år med bare en liten sti imellom. Nå blir lokalet stående tomt. Vi så på å bygge nytt, men det ble så skremmende dyrt. Derfor overtar vi heller nabobygget og pusser det opp, forteller han.

Ingenting blir igjen på innsiden av veggene – alt skal tømmes og byttes ut.

25 millioner

– Det kommer vel fort til å koste en 25 millioner kroner, i tillegg til at vi måtte kjøpe bygget. Men selvfølgelig er det billigere enn å bygge nytt, sier Wiik.

All produksjonen skal flyttes fra gammelt til nytt bygg.

– I areal blir det nesten dobbelt så stort. Vi gjør ikke dette for å øke produksjonen, men for å kunne organisere den bedre og jobbe mer effektivt, forteller han.

Trangt

– Vi jobber rimelig lite effektivt i dag. Det er trangt på alle bauger og kanter når det står på. Der skal vi kunne hente mye. Så skal vi få til å kjøre stort sett hele produksjonen dagen før. Vi produserer opp, setter deigemnene i klimaskap og steker om natten. Vi skal klare å redusere nattarbeidet med 50 prosent. Det er målsettingen, og den må vi klare å holde.

Tromsø Bakeri baker først og fremst brød. Dagligvarebutikkene i Tromsø er hovedkunden, og spesielt Eurospar. Kjeden har den rollen i Tromsø som Meny har i Sør-Norge, som Norgesgruppens største supermarkeder med bredest utvalg.

– De er veldig store i Tromsø og dyktige på kampanjer, sier Kristian Wiik.

Powered by Labrador CMS