Bakeriet har store planer, melder sjefen. Fra nyttår tok han over ledelsen etter far og gründer Vidar Wiik. Nå har han kjøpt nabobygget av Mesterbakeren.

Vegg i vegg

– Tilfeldigvis har vi ligget vegg i vegg i alle år med bare en liten sti imellom. Nå blir lokalet stående tomt. Vi så på å bygge nytt, men det ble så skremmende dyrt. Derfor overtar vi heller nabobygget og pusser det opp, forteller han.

Ingenting blir igjen på innsiden av veggene – alt skal tømmes og byttes ut.

25 millioner

– Det kommer vel fort til å koste en 25 millioner kroner, i tillegg til at vi måtte kjøpe bygget. Men selvfølgelig er det billigere enn å bygge nytt, sier Wiik.

All produksjonen skal flyttes fra gammelt til nytt bygg.

– I areal blir det nesten dobbelt så stort. Vi gjør ikke dette for å øke produksjonen, men for å kunne organisere den bedre og jobbe mer effektivt, forteller han.

Trangt

– Vi jobber rimelig lite effektivt i dag. Det er trangt på alle bauger og kanter når det står på. Der skal vi kunne hente mye. Så skal vi få til å kjøre stort sett hele produksjonen dagen før. Vi produserer opp, setter deigemnene i klimaskap og steker om natten. Vi skal klare å redusere nattarbeidet med 50 prosent. Det er målsettingen, og den må vi klare å holde.

Tromsø Bakeri baker først og fremst brød. Dagligvarebutikkene i Tromsø er hovedkunden, og spesielt Eurospar. Kjeden har den rollen i Tromsø som Meny har i Sør-Norge, som Norgesgruppens største supermarkeder med bredest utvalg.

– De er veldig store i Tromsø og dyktige på kampanjer, sier Kristian Wiik.