Kristian Wiik i Tromsø Bakeri har en god ordning på hvordan de skal bli kvitt dagens overproduksjon på en fornuftig måte.

– Vi har en avtale med Varmestua, som er et sted for rusmisbrukere i regi av Tromsø kommune. De henter det vi har til overs mandag til torsdag og på fredager gir vi til idrettslag og foreninger som skal ha arrangementer i helgen. Dette er en veldig fin ordning som fungerer veldig bra for oss, sier Kristian Wiik.

Bakeriet blir kontaktet av mange som ønsker å få det som er til overs etter at dagens salg er over.

–For oss er det ikke noe problem å gi bort det som er til overs. Vi får mange henvendelser hele tiden om vi har noe å gi bort. Jeg tror nøkkelen til å gjøre dette på en effektiv måte, er å ha gode systemer. De som får varene våre må komme hit rett etter stengetid og hente, og de må selv ha emballasje til varene.

– Jeg forstår at det kan virke vanskelig og arbeidskrevende å kvitte seg med overskuddsproduksjonen, men det er egentlig bare å kontakte frivillige organisasjoner i sitt område, så er sjansen stor for at alt blir hentet og den ekstra arbeidsbyrden blir minimal, sier Wiik.

– Det har også hendt at det ikke har dukket opp noen for å hente selv om vi har hatt en avtale, og da har vi også kastet selv om vi ikke liker det. Vi har ikke kapasitet til å kjøre varene rundt, så det er klart at vi må se det i det store perspektivet. Men som sagt så skjer det veldig sjelden at noe går i søpla.

Hva synes du om initiativet til Kjersti With om at bransjen må ta mer ansvar?

– Det er et bra initiativ. Jeg tror det er veldig viktig at vi setter fokus på omdømmebygging, forbrukermakt og å redusere matsvinn. Jeg har respekt for de som ikke får det til i dag, men jeg tror alle kan klare dette hvis de virkelig vil.

Hva tenker du om forslaget om forbud mot å kaste mat i dagligvarehandelen og kanskje på sikt i bakeribransjen?

– Det kan kanskje være vanskelig å klare i praksis, men jeg tenker jo at hvis de klarer det i Frankrike, så klarer vi det i Norge.

Er omdømme viktig for Tromsø bakeri?

– Vi har et godt omdømme i Tromsø og de vi gir til er veldig takknemlige og glade for det de får. Til syvende og sist er det forbrukerne som bestemmer, derfor er det viktig å ta hensyn til hvordan folk ser på driften vår, sier Wiik.