«Treningsfrue» Camilla Aastorp Andersen var i desember på besøk hos Buer i Askim. Her i samtale med produktutvikler Mathis Nærby.
«Treningsfrue» Camilla Aastorp Andersen var i desember på besøk hos Buer i Askim. Her i samtale med produktutvikler Mathis Nærby.

«Treningsfrue» doblet lompesalget

Buers Havrelomper solgte bare sånn passe. Så innledet bakeriet et samarbeid med bloggeren Camilla Aastorp Andersen.

Publisert Sist oppdatert

Vi kan gjøre så mye forskjellig og spennende sammen.

Bedriften Buer AS ble startet opp i et lite kjellerrom i Askim høsten 1957 og er i dag Norges største lompe- og lefsebakeri med cirka 50 ansatte. Virksomheten holder fortsatt til i Askim, og mange av de gamle tradisjonene er fremdeles ivaretatt, selv om produksjonen i dag er høyteknologisk og moderne.

— Målet vårt er å være kategoridrivende på lomper og lefser i Norge. Det er vi som skal komme med nyhetene i lompe- og lefsekategorien. Derfor jobber vi kontinuerlig med utvikling av nye produkter, sier Linn Irene Bye i Buer.

To av produktene som har blitt utviklet av Buer i senere tid er Speltlomper og Havrelomper. Men mens speltlompene raskt ble populære og selger veldig godt, har ikke havrelompene klart å komme opp på samme nivå.

— Det synes vi er litt rart, siden Havrelomper har samme bruksområde som Speltlomper og andre lomper, og i tillegg inneholder betaglukan. Derfor bestemte vi oss for å kjøre en havrelompe-kampanje, forteller Bye.

Satser i sosiale medier

Hun forteller at Buer tidligere har kjørt kampanjer i radio og tv, samt i trykte medier, men at selskapet det siste året har begynt å satse mest på markedsføring i sosiale medier.

— Vi må henge med i tiden, og kan ikke neglisjere at sosiale medier er veldig viktige kanaler for å nå ut til kunder. Det er for eksempel sjelden at kunder ringer oss på telefon lenger. De fleste foretrekker å sende oss en melding på Facebook i stedet, og der har vi jo en unik mulighet til å vise frem produktene våre og fortelle hvordan vi lager dem. Den siste tiden har vi åpnet mer opp rundt produksjonen, litt som en blogg, og det har vi fått god respons på.

Det var derfor ikke tilfeldig at Buer tok kontakt med nettopp en blogger i anledning den nye kampanjen. Valget falt på Camilla Aastorp Andersen, som driver den populære bloggen Treningsfrue.

— Grunnen til at vi valgte en «influencer» som Treningsfrue er at vi kan gjøre så mye forskjellig og spennende sammen og nå ut med budskapet vårt direkte til de vi vil nå, forteller Bye.

Lomper i hverdagen

Hos Buer hadde de også lagt merke til at Camilla og familien hennes spiser mye lomper, og generelt mye sunn og variert mat.

— Camilla spiser litt av alt og går ikke på noen dietter. I tillegg er hun aktiv og trener mye. Derfor synes vi i Buer at hun er et godt forbilde, og heldigvis var hun veldig gira på å samarbeide med oss. Dette er troligvis det første bloggsamarbeidet innen lompe- og lefsekategorien, sier Bye.

Kampanjen med Treningsfrue og Havrelomper ble lansert 15. januar og skal vare i to måneder ute i butikk. Der er det plassert ut plakater på stativ, og selve emballasjen til Havrelomper prydes med et bilde av Treningsfrue i perioden. På bloggen sin delte hun den 16. januar tre oppskrifter med Havrelomper, og skrev i tillegg litt om samarbeidet og produktet:

«Jeg har et utrolig spennende samarbeid med Buer Havrelomper hvor du nå kan se meg på forpakningen deres i butikker rundt om i hele landet! Veldig stas, og disse havrelompene kan du spise til både frokost, lunsj, middag og kvelds! Her kommer 3 oppskrifter du enkelt kan lage med havrelompene».

For Buer er målet med kampanjen at flere folk skal få øynene opp for Havrelomper og generelt begynne å bruke mer lomper i hverdagen.

— Vi ønsker å få frem at lomper kan brukes til mye mer enn pølse og være et alternativ i mange retter. For eksempel kan du lage lompelasagne, lompetoast eller lompepizza, forteller Bye.

Over 200 000 følgere

Bloggen til Camilla Aastorp Andersen ble i 2016 kåret til Årets trenings- og helseblogg. Per i dag har Treningsfrue 43 230 unike lesere i uken. Hun er også stor på Instagram, hvor profilen hennes har over 100 000 følgere. I tillegg er Treningsfrue aktiv på blant annet Facebook, Twitter og Youtube. Bloggnettverket United Influencers anslår at Treningsfrue til sammen har 234 460 følgere og at dette antallet øker med 572 i uken.

Bye vil ikke si hvor mye Buer betaler Camilla Aastorp Andersen for å promotere Havrelomper, men forteller at de får mye igjen for pengene.

— Jeg analyserte nettopp tallene for de to første ukene av kampanjen, og det viste seg at salget av Havrelomper har økt med 100 prosent hos Rema 1000 og Coop i perioden. Det er veldig moro!

En annen del av kampanjen med Treningfrue er en konkurranse der deltakerne skal gjette hvor stort månedsforbruk Camilla og familien hennes har på lomper. To vinnere får ta med seg en venn hver på bootcamp med Treningsfrue.

Måtte nedbemanne

I tillegg til sosiale medier har Buer også intensivert sin satsing på miljø den siste tiden.

— Samtidig som vi er opptatt av å effektivisere produksjonen vår, er vi også opptatt av å ta vare på miljøet. Derfor har vi nylig investert flere millioner kroner i et nytt potetmottak med vaskeri. Tidligere måtte alle poteter fraktes til Vestfold for vasking, men nå kan bøndene levere rett til oss.

Bye forteller at Buer nylig har lagt en litt utfordrende periode bak seg, men at fremtiden for selskapet nå ser lys ut.

— I fjor måtte vi gjennomføre en nedbemanningsprosess etter at vi mistet en del av avtalen vår med Norgesgruppen. Det var tøft, men vi kom oss gjennom det på en ålreit måte, og nå går det veldig bra igjen.

Buer er den eneste lompeprodusenten som leverer i hele landet. I tillegg til dagligvaremarkedet er Buers produkter til salgs i en del spesialbutikker og bensinstasjoner, samt kolonial.no.

 

 

 

Powered by Labrador CMS