Hans og Arnhild Waagan etablerte den bærekraftige Tynset bedriften helt tilbake i 1946. Nå er det barnebarnet, May Helen Waagan, som fører tradisjonene videre. Hun har mange tanker om hvordan bakeriet skal drives i fremtiden. Økt samarbeid med lokalmatprodusenter står i fokus.

– Tiden er i konstant forandring, og vi må alltid se etter nye løsninger for å følge med i tiden. Inntrykket mitt er at de som kommer innom bakeriet for å spise nå, ønsker seg produkter som er laget på bakeriet av lokale råvarer. Derfor samarbeider vi med lokale produsenter, som blant annet Røros Bryggeri & Mineralvannfabrikk og Eggen Gardsysteri, sier Waagan til Arbeidets Rett.

 

Spekematfestivalen

Waagen har blant annet veldig tro på Spekematfestivalen som skal gå av stabelen senere i år.

– Det er positivt at det kommer noe som dette til Tynset. Festivalen kan bidra til å skape en ny giv i næringslivet og at folk ser at det skjer noe nytt. Det blir spennende å se hvordan resultatet blir.

Bakeriet kommer til å by på en spekemat salat under festivalen, i tillegg til en focaccia med langtidsmodnet spekeskinke fra Santa Kristina, ferskost fra Eggen Gardsysteri og Rørosaioli.

Lavt sykefravær

Et bakeri og konditori som har eksistert i hele 70 år har utvilsomt en helt spesiell plass hos hos lokalbefolkningen. Ifølge Waagen er sykefraværet også rekordlavt, omtrent null.

– Det er jo helt fenomenalt, sier hun.

Waagans Bakeri & Konditori har dyktige ansatte som smiler hver dag på jobb, og som trives utrolig godt med hverandre. Arbeidsmoralen er skyhøy. Dette er nøkkelen til suksess, ifølge May Helen Waagan.