– Det man må gjøre er å gi oss alle, og alle i næringslivet, et system som gir oss forutsigbarhet, sier Christian Roxman.
– Det man må gjøre er å gi oss alle, og alle i næringslivet, et system som gir oss forutsigbarhet, sier Christian Roxman.

Totalt uforberedt på vanvittige strømregninger

– Vi kommer nok ikke til å gå konkurs som følge av dette her, men det å få så vanvittige strømregninger som vi har fått nå for desember – totalt uforberedt – er overhodet ikke holdbart, sier Christian Roxman.

Publisert

Det sitter ganske langt inne å skulle måtte betale så vanvittig mye for strømmen.

Christian Roxman er daglig leder i O.C. Roxman Bakeri & Konditori i Sirevåg på Jæren. Han opplevde, som mange andre i bransjen, en vanvittig stor strømregning for desember måned:

– I desember 2020 hadde vi en strømregning på 17.000 kroner. I desember nå i 2021 var den på 55.000 kroner, forteller Roxman.

– Jeg kan ikke akkurat si at jeg jubler over det!

En dramatisk økning

– Det sitter ganske langt inne å skulle måtte betale så vanvittig mye for strømmen, sier Christian Roxman.

Bakeriet hans hadde en omsetning i 2021 på 20 millioner kroner. Så slik sett er jo ikke 55.000 kroner en veldig stor sum.

– Nei, det er ikke det, men det er en dramatisk økning, og det er veldig trist med slike strømregninger for de som sliter, sier Christian Roxman.

– De fleste av oss i bransjen har hatt en del tunge år nå med koronaen. Vi har hatt nedbemanning, og vi merker mindre salg i kaféer og i utsalg. Det gjelder hele bransjen. Nå går også renten opp, og det vil påvirke de av oss som har lån.

Hvordan blir regningene dine i januar og februar?
– Ja, si det! De blir nok ikke så store som i desember fordi produksjonen ikke er så høy i januar og februar som i julemåneden. Men høye, det blir de nok, sier Christian Roxman.

Rett og slett tull

– Hva synes du om regjeringens tiltak?
– Det er ikke tiltak man skal sette i verk nå. Det man må gjøre er gi oss alle, og alle i næringslivet, et system som gir oss forutsigbarhet.

– SV vil fjerne strømsalgselskapene som de mener er et unødvendig, fordyrende ledd og i stedet opprette et «Statstrøm» som kjøper opp strømmen med lange kontrakter og deretter selger den tilbake til oss med faste, lave og forutsigbare priser. Hva synes du om det forslaget?
– Jeg synes det høres ut som en veldig god idé. Da vet vi alle hva vi har å forholde oss til. Jeg synes ikke de tiltakene man har satt i verk er gode i det hele tatt fordi forutsigbarhet er det viktigste. Det kan ikke være nødvendig å oppleve dette i et land som vårt. Jeg mener dette rett og slett er tull, sier en bestemt Christian Roxman og legger til:

– Nå går det jo opp og ned som en jojo!

Powered by Labrador CMS