Tore Sigernes har gått bort 79 år gammel. Han har vært en av baker- og konditorbransjens største inspiratorer. Dette bildet ble tatt i 2007.
Tore Sigernes har gått bort 79 år gammel. Han har vært en av baker- og konditorbransjens største inspiratorer. Dette bildet ble tatt i 2007.

Tore Sigernes har gått bort

Med Tore Sigenes sin bortgang er en av bransjens aller største gått bort. Få, om noen, har inspirert så mange i faget som ham.

Publisert Sist oppdatert

Sigernes døde 9. februar og ble 79 år. Bisettelsen er i Asker kirke 26. februar.

I alle år har han vært en stor ressursperson for baker- og konditorbransjen. Han har villig stilt sin tid og kunnskap til rådighet for kolleger, ungdom, lærere og andre som har bedt om råd og veiledning.

Enormt engasjement

Han har vært et levende leksikon og sterkt opptatt av bransjens tradisjoner og håndverket. Sigernes har vært opptatt av faget skulle gå i arv til nye generasjoner. Svært mange av dagens dyktige bakere og konditorer har hatt Tore Sigernes som læremester og forbilde. Få, om noen, i Norge har engasjert seg så sterkt for å motivere og inspirere unge mennesker til å ta utdannelse som baker og/eller konditor.

Hedret av Kongen

Så stort har engasjementet vært for bransjen og fellesskapet at det til tider har gått på bekostning i egen bedrift. For sin store innsats for bransjen fikk han Kongens Fortjenestemedalje i gull 20. desember i 2006.

Aktiv i BKLF

Han har også vært aktiv i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, BKLF. Sigernes satt i styret i BKLF i årene 1972-1978 og i årene 1998-2002, den siste perioden som visepresident. Han har også vært dommer i et utall av nasjonale og internasjonale mesterskap.

Opp gjennom årene har han vært engasjert i en rekke bedrifter. De siste årene har han hatt et stort engasjement rundt Vollen i Asker.

Familien har opprettet en minneside for Tore Sigernes. Du kan besøke den her.

 

Powered by Labrador CMS