Bakeri.net hører med Elin Vatnar Nilsen, som driver nettstedet krem.no og er BKL sin kommunikasjonskoordinator, om hvordan de egentlig har klart å løfte antall følgere.

– Vi har jobbet målbevisst med å dele ting som vi mener og tror folk har interesse av å lese, og ikke minst dele med andre. Baker- og konditorlandslagene har fått en egen nettside, og det som har vært den største drageren denne høsten er utvilsomt oppskriftene på fredager som legges ut på disse sidene, forteller Vatnar Nilsen.
– I tillegg til konkurransehelgen i Stockholm (Nordic Bakery Cup og Nordic Pastry Cup) hvor oppdateringene var hyppige for å holde folk informert om hvordan det gikk med de norske lagene, legger hun til.

Sosiale medier som for eksempel Facebook, Youtube og Instagram, er en kommunikasjons- og medieplattform som skaper kort vei ut til kunder og verden forøvrig. Og i følge Vatnar Nilsen kan det for mange bakerier være like greit å droppe nettsiden, og heller ha en levende facebookside.

Sosiale medier er fortsatt for mange i «den godt voksne» kategorien, noe som framstår som unødvendig eller irriterende. Hva tenker du bakerier i bransjen  går glipp av ved å ikke være tilgjengelig på denne plattformen?
– Jeg vet at enkelte bakerier har droppet egne hjemmesider og kun bruker Facebook som kommunikasjonsplattform til sine kunder, og det kan etter min mening ikke bli bedre.
– Å være aktiv på Facebook er mye enklere og mer effektivt enn å oppdatere en hjemmeside. Bedriftseiere som ikke selv har knekt koden bør kanskje gi oppgaven til en av de litt yngre i bedriften, foreslår Vatnar Nilsen.

 

Drar nye likes på konkurranser

Hun mener at det er de små historiene, gode bilder av ferske brød og kaker og de stolte fagfolkene bak kreasjonene, som gir likes.
– Og begynner noen først å dele, da har du knekt koden. Det behøver ikke koste bedriften en krone, sier hun.

Om dere ikke aktivt hadde tatt i bruk facebook, tror du at det hadde vært vanskeligere å nå ut til folk i dag?
– Vi ser at vi kan nå utrolig mange ved å være på Facebook, og for BKL er kanalen en fin måte å komme i kontakt og kommunisere med mennesker. For å nå ut til enda flere vil vi etter hvert også bli å finne på Youtube og på Instagram, forteller konditoren.

Hva slags innhold på facebook får dere mest tilbakmeldinger på?
– Vi får mye respons når vi har små konkurranser, som den vi hadde nå for en liten uke siden. Bare den dro 150 nye likes, sier Vatnar Nilsen.

Og hvordan skal dere bruke facebook fremover?
– Vi kommer til å fortsette å dele godt innhold, la følgerne få bli godt kjent med deltakerne på laget, dele historier og nye oppskrifter, avslutter Elin Vatnar Nilsen.