Jonathan Burt og de andre utøverne på BKL har ikke fått møtt hverandre på samling så langt i 2021. Isteden må alle trene på egenhånd.
Jonathan Burt og de andre utøverne på BKL har ikke fått møtt hverandre på samling så langt i 2021. Isteden må alle trene på egenhånd.

Tøff start på viktig år for landslaget

Tre landslagssamlinger er avlyst i oppkjøringen på et viktig konkurranse-år for baker- og konditorlandslaget. – Det er vanskelig å bygge lag når vi ikke kan møtes, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas.

Publisert

Det er vanskelig å bygge lag når vi ikke kan møtes.

Både baker- og konditorlaget skulle etter planen vært samlet første uken i januar, men covid-19 satte en stopper for det. Det samme gjentok seg to uker senere. Da skulle lagene møtes hver for seg, men smittetrykket er for høyt til å kunne møtes..

– Flere arbeidsgivere vegrer seg for å sende sine ansatte på samling i Oslo, noe jeg har full forståelse for. Men begge lagene har mange konkurranser i 2021, og vi bør ha en oppstartsamling for å komme skikkelig i gang, forteller hovedtrener for BKL, Kjetil Dale Aas til Bakeri.net.

Flere viktige konkurranser

Bakerlandslaget skal i 2021 konkurrere om en plass i bake-VM (VM arrangeres i 2022), samt at de drar til Munchen i september-oktober for å delta på iba UIBC cup.

Begge landslag skal også delta i Nordisk som arrangeres i Sverige i september.

– Det er fremdeles usikkert om det blir VM-kvalifisering i mai grunnet smittetrykket i Europa, men vi må trene som om det skal arrangeres da. Derfor er det viktig at vi får kommet skikkelig i gang med treningen. Når det er sagt er utøverne på bakerlaget såpass drevne og erfarne, at de trener godt på egen hånd, men det er noe med det å møtes fysisk som er viktig. Nå håper vi at smittetrykket i Norge går ned og at vi kan møtes for å legge planer og trene sammen, sier Dale Aas.

Mange nye konditorer

For konditorene er det nesten enda viktige å samles ansikt til ansikt, mener Dale Aas.

– Det var flere nye på konditorlaget da vi startet opp sesongen 2020, og jeg har dårlig samvittighet overfor dem, siden vi nesten ikke har møttes i løpet av sist år.  I år blir det flere nye på konditorlaget og min samvittighet blir jo ikke noe lettere akkurat. Men dette er situasjonen vi alle må forholde oss til, så må alle involverte gjøre sitt beste på egen hånd, sier Dale Aas.

Får oppgaver og oppfølging

– Hvordan trener utøverne alene?

– Alle får oppgaver av lagtrener Remy Corbet, som de skal løse til neste samling. De må dokumentere med bilder underveis i oppgaven, sende til Remy, som gir tilbakemeldinger og tips til alle. Nå er det en stund siden vi har møttes fysisk, dermed sender Remy ut nye oppgaver til alle. Det blir forventet at utøverne aktivt jobber med oppgavene, og gjør sitt beste i situasjonen vi er i.

– Så er det slik at de som er nye på laget ikke har så mye erfaring med en slik arbeidsform, så da kan det være vanskeligere å finne formen i egentreningen. Men vi prøver å tilrettelegge så godt vi kan. Når det er sagt, så gjør alle en god innsats, men vi nivået vil heves når vi får møtt hverandre.

– Er det realistisk å ha høye forventninger i et år som fra starten av er preget av avlyste samlinger og høyt smittetrykk i Norge, og resten av Europa?

– Vi har fremdeles høye ambisjoner for dette året, og vi håper at situasjonen endres raskt slik at vi får trent og konkurrert som planlagt. Men samtidig er vi realistiske og det kan hende at covid-situasjonen gjør at vi ikke får alle konkurranser. Men vi skal gjøre vårt beste for å være klare, sier Dale Aas.

 

Powered by Labrador CMS