Øystein Halvorsen og Bakehuset trenger mer plass i Trondheim.

To store bygger i Trondheim

Både Mesterbakeren og Bakehuset bygger stort i Trondheim. Goman, på sin side, har ingen planer i trønderhovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Litt av den økte plassen skyldes at vi de siste årene har hatt litt lengre bakeprosesser med liggetid på deigene og modningstid. Så skal vi ta høyde for litt vekst fremover.

Bakehuset er godt i gang med nybygging i Trondheim og tar sikte på å være i drift rundt årsskiftet 2022–23. Mesterbakeren skal også bygge i byen, men holder kortene tettere inntil brystet foreløpig.

– Vi har vokst ut av de lokalene vi er i, fastslår administrerende direktør Øystein Halvorsen i Bakehuset.

Til Tiller

Lenge har det vært planer om oppgradering og utbygging i dagens lokaler på Tunga. Nå blir det flytting ti–tolv kilometer sydover til Tiller i stedet.

– Vi så på det og fant ut at det beste rett og slett er å bygge nytt, sier Halvorsen. – Vi er i en tidlig fase nå. Vi er så vidt ferdige med grunnarbeidene. Vi skal ikke være operative i det nye bakeriet før om et drøyt år. Fjerde kvartal 2022, eller rundt årsskiftet 2022–23, forteller han.

Det nye bakeriet blir rundt 4000 kvadratmeter stort. Det er en utvidelse på cirka 1000.

Liggetid tar plass

Halvorsen forteller om mye nytt utstyr, men også at det rett og slett trengs mer plass på grunn av andre prosesser.

– Litt av den økte plassen skyldes at vi de siste årene har hatt litt lengre bakeprosesser med liggetid på deigene og modningstid. Så skal vi ta høyde for litt vekst fremover. Dessuten gjelder det å rigge oss på en sånn måte at vi også kan drive både med økt grad av håndverk og mer kvalitet samtidig som vi også driver effektivt, sier han.

– Når vi kan sette oss ned med blanke ark og tegne det nye bakeriet fra bunnen av, er det enklere enn om vi skulle gjøre det i eksisterende bygg fra 1970-tallet.

Håndverk

Øystein Halvorsen forteller at Bakehuset vokser mye på ting som krever litt ekstra både på pakkemetoder og håndverk. – Konditorvirksomheten vår er svær, og det er rent håndverk. Vi har solid vekst, sier han.

Bakeriet i Trondheim produserer rundt 10.000 ferske brød hver dag og omtrent tilsvarende på småvarer. Forventningen er at det tallet skal øke.

Mesterbakeren tause

Også Mesterbakeren har byggeplaner i Trondheim. Der har ikke planene kommet like langt, og administrerende direktør Tor Søreide Sivertsen vil ikke si noe om planene foreløpig.

– Vi skal lage en pressemelding. Før den er laget, kommer det ikke noen uttalelser fra oss, sier Sivertsen.

Goman bygger ikke

Det går rykter om at Goman også skal bygge stort i Trondheim, men det avviser daglig leder Erlend Lindhé Kjelsen.

– Vi har ingen konkrete byggeplaner. Goman har bygd i Nordland, og vi er snart ferdige i vest. Goman skal utvikle seg i fremtiden, også, så det kan godt hende vi bygger i Trondheim på et tidspunkt, men vi har ingen planer nå, fastslår Kjelsen.

Planen er å starte opp på nytt bakeri i Åsane i Bergen i god tid før jul. – Vi vet aldri hva som skjer med korona, og vi har lært at vi må ta høyde for at vi aldri vet hvem og hva vi får inn i landet. Men vi er i rute, sier Erlend Lindhé Kjelsen.

Powered by Labrador CMS