For ett år siden tok Nøtterø Bakeri & Konditori i bruk Too Good To Go, som er en app for å redusere matsvinn.

— Vi begynte ikke med dette for å tjene mer penger, men fordi vi syntes det var et godt tiltak for miljøet, forteller butikkansvarlig i Nøtterø Bakeri, Christoffer Næss til Bakeri.net.

Etter å ha brukt systemtet i ett år, sitter bakeriet likevel igjen med en ekstrainntekt på rundt 100 000 kroner.

— I løpet av det siste året har vi solgt cirka 5000 poser til 35 kroner per stykk. Too Good To Go tar 10 kroner per pose, så vår inntekt er på 25 kroner per pose. Etter moms har vi dermed tjent cirka 100 000 kroner ekstra på ett år, forteller Næss.

Nye kunder

Salget av overskuddsvarer gjennom Too Good To Go har nemlig ikke ført til noen nedgang i salget ellers.

— Too Good To Go har gitt oss en ny kundegruppe, forklarer Næss.

Og den nye kundegruppen er veldig variert.

— Det er alt fra eldre til skoleelever som kommer og henter posene. Vi bruker selvfølgelig litt ekstra tid på å administrere dette, men systemet til Too Good To Go er veldig enkelt å bruke, forteller han.

Dersom disse varene ikke hadde blitt solgt gjennom Too Good To Go, ville de enten ha blitt kastet eller gitt til griser.

— Målet vårt er å ha så lite som mulig igjen av varer ved stengetid, men det blir jo alltid litt. Vi pleier å legge ut i snitt fem Too Good To Go-poser for salg hver dag, forteller Næss.

Vinn-vinn

— Hva inneholder en typisk Too Good To Go-pose fra Nøtterø Bakeri?

— Vi har en regel om at hver pose skal inneholde minimum to brød – så lenge vi har brød til overs. I tillegg inneholder posene diverse andre bakervarer som skolebrød og skillingsboller. Hver pose inneholder varer som normalt ville ha kostet et sted mellom 100 og 140 kroner, så her får man mye for pengene. Dette er en vinn-vinn-situasjon for både kundene, bakeriet og miljøet, sier Næss.

Så langt har rundt 150 norske bakeribedrifter tatt i bruk Too Good To Go. Alt i alt har Too Good To Go rundt 450 samarbeidspartnere i Norge, og siden oppstarten i 2016 har de, ifølge egne beregninger, reddet over 300 000 porsjoner med mat fra å gå til spille. Det tilsvarer cirka 609 tonn med CO2. For å sette det litt i perspektiv slipper nordmenn i snitt ut 11,5 tonn C02 hver i året.

— Ganske utrolig, mener Christoffer Næss, som er helt klar på at Nøtterø Bakeri kommer til å fortsette å bruke Too Good To Go.

— For oss er Too Good To Go en veldig god løsning, og jeg vil anbefale flere bakerier å prøve, sier han.