Med-testerene som var på besøk hos Axel Brun var  Elisabeth Holm, som vant Kakekrigen på kanal Fem i år, og Mette Ulriksen fra Håndverksbakeriet i Drøbak.

– Produktene vi testet var fra dagligvare og Ikea, og vi gjorde det hjemme hos meg på kjøkkenet – sånn som det skal være. For det er jo realiteten for de som baker, sier Axel, og kan avsløre allerede nå at det var store variasjoner mellom de ulike produsentene.

 

Hvordan kom dere fram til de ulike resultatene?
– Vi bakte etter det som sto på eskene med anbefalt temperatur, tid og tykkelse på deigen. Deigen var nummerert så vi viste ikke hvem sine vi testet. Vi kjente og smakte på deigen, og det ga førsteinntrykket. Så kjevlet vi ut og kjente på strukturen, og fikk et resultat ut av det. Vi prøvde å gjøre det mest mulig slik som det faktisk gjøres på et kjøkken, sier Axel.
– Det som overrasket meg mest var de store variasjonene, og det virket på meg som om de som produserer ikke har prøvd verken temperatur eller tid i praksis. De fleste ble for lite stekt, og ikke stekt nok selv om vi stekte lengre enn anbefalt , forteller bakeren.

Hele testen blir vist på Matkontrollen på TV 2, førstkommende torsdag klokken 20.00.