Jørn Nilsen hos Erlandsens Conditori i Halden, sendte tirsdag kveld en e-post til Halden Arbeiderblad hvor han advarte mot telefonsvindel;
– Det foregår en telefoninnsamling som utgir seg for å samle inn penger til Erlandsens Conditori. Innsamlingen er ikke avtalt med Erlandsen, Dagtia, slik at alle oppfordres til ikke å støtte dette!!!

Også på Erlandsens facebookside ble det lagt ut en advarsel om at telefonsvindlere ringte rundt til privatpersoner, for å be om penger til støtte av Conditoriet – som er en viktig arbeidsplass for psykisk utviklingshemmede. Innlegget har skapt stort engasjement, og mange har kommentert på oppringningene fra organisasjonen som kaller seg Best Buddies Norge. Saken er politianmeldt, men nå viser det seg allikevel at det var en legitim innsamlingsaksjon – basert på en misforståelse mellom Erlandsens Conditori og organisasjonen.

Katrine Lysebo i organisasjonen Best Buddies Norge sier til Halden Arbeiderblad onsdag morgen at organisasjonen har inngått en avtale med Erlandsen om at de skal hjelpe dem. Da HA tar kontakt med Jørn Nilsen etter samtalen med Best Buddies Norge bekrefter han at det stemmer.
– Her har det vært en stor misforståelse. Vi fikk ikke avklart før sent i går kveld at dette er en organisasjon som vi har en avtale med. De satte i gang denne telefonaksjonen uten at vi visste om det. Vi trodde at aksjonen skulle rettes mot næringslivet. Vi stiller oss ikke bak tigging på telefonen, så dette skal vi ha et oppklarende møte om i dag, sier Jørn Nilsen, som beklager at situasjonen ble sånn – basert på dårlig kommunikasjon.

 

Om Best Buddies Norge: (info fra deres egen hjemmeside)
• Best Buddies Norge er en frivillig organisasjon for mennesker med utviklingshemming.
• De organiserer og følger opp en frivillig støttekontakt ordning, samt finner, tilrettelegger og følger opp ordinære arbeidsplasser for mennesker med utviklingshemming.
• Best Buddies International ble stiftet i 1989 av Anthony Kennedy Shriver (nevø av J.F.Kennedy).
• Den er en stor internasjonal organisasjon for mennesker med utviklingshemming med virke i over 50 land, samt i alle statene i USA.