Sjåstad Christiansen (24) vant foran Lars Helge Birkeland og Aslak Nenseter.

Johannes Thingnes Bø gikk inn som nummer to, etter å ha sluppet vinneren frem. Men siden Bø ble disket på lørdagens sprint, kunne han ikke ta gullet søndag. Han fikk likevel lov til å gå løpet. «Sykt digg» sa vinneren fra Team Mesterbakeren om løpet

– Det var deilig å ta gull. Det var egentlig «sykt digg» at Johannes ledet underveis, for jeg tenkte at jeg var nummer to og måtte ta igjen ledelsen. Men jeg klarte det ikke. I mitt hode er dette sølv, men på papiret er det gull. Det er greit, det. Det var vanskelige forhold, sa Sjåstad Christiansen til TV 2 etter løpet. Gullvinneren skjøt 18 av 20 treff på jaktstarten.

 

På rett vei

Team Mesterbakeren sikter mot VM. Vetle Sjåstad Christiansen er et sterkt kort. 24-åringen fikk mye av forrige sesong ødelagt av sykdom og ble vraket fra elitelandslaget. Han ville heller fortsette på det private skiskytterlaget Team Mesterbakeren enn å være en del av utviklingslandslaget.

Valget har fungert bra! Sjåstad Christiansen har fått vært med på alle øktene og viser meget god fremgang. Sykdommen han slet med i fjor, har sluppet taket. I helgen ble innsatsen hans kronet med gull.

Rett fra høydetrening

Team Mesterbakeren består av Vetle Sjåstad Christiansen, Håkon Svaland, Erling Aalvik, Tore Leren, Kristoffer Langøien Skjelvik og Vetle Ravnsborg Gurigard.

I august og september har laget trent under høydeforhold i Frankrike for å spisse formen før snøen kommer.