Gunnar Bakke på BKLF fagkonferanse 2017
Gunnar Bakke på BKLF fagkonferanse 2017

Tar grep etter nedslående rapport

– Mattilsynets funn bidrar ikke til å bygge et positivt omdømme for bransjen, sier Gunnar Bakke i BKLF som er skuffet over den store andelen feilmerking av brød og bakervarer. Nå vil bransjeforeningen ta grep.

Publisert Sist oppdatert

Dette bidrar ikke til å bygge et positivt omdømme for bransjen og vi skulle gjerne vært dette foruten.

Direktør i Baker og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Gunnar Bakke, er lite glad for resultatene som er avdekket, men synes det er positivt at Mattilsynet tok kontakt med bransjeforeningen i forkant av offentliggjøringen av sine funn.

– Dette er nye takter fra Mattilsynet. De tok kontakt med oss i forkant og vi fikk også anledning til å komme med forslag til tiltak for å ta tak i problemet. Vi setter pris på at Mattilsynet i dette tilfellet har opptrådt mer veiledende.

– Hva tenker du om at Mattilsynet har avdekket at 85 % av brød og brødvarer er feilmerket?
– Vi kan ikke si oss fornøyd med dette resultatet. Vi produserer mat og merking er en viktig del av dette. Da er det svært viktig at bedriftene i bransjen har fokus på dette, sier Bakke til Bakeri.net.

Tar grep

Som et resultat av Mattilsynets funn, setter nå BKLF fokus på merking. Bransjeforeningen vil tilby kurs om emnet, de vil legge ut informasjon på sine nettsider og temaet vil bli tatt opp på fagkonferanser og samlinger fremover. Det vil også bli laget nytt informasjonsmateriell om merking av brød og bakervarer. Mattilsynet har gitt skryt til bransjeforeningen for deres håndtering av saken og at de vil bidra til å ta tak i bransjens utfordringer rundt merking av produktene.

– Som bransjeforening vil vi gjerne bidra, men det er bedriftene selv som er ansvarlig for dette. Det er de som må ta affære for sin egen virksomhet. Som bransje må vi vise forbedring for å opprettholde tilliten.

Håper å få bedre innsikt om årsakene

– Hva tenker du om årsakene til den store andelen feilmerking?
– Vi har selv stilt oss spørsmålet og vi har fått spørsmålet fra medier i etterkant av Mattilsynets rapport. Det er sikkert flere og sammensatte svar her. I vårt arbeid fremover håper vi at vi kan få bedre innsikt årsakene til at så mange produkter er feilmerket, sier Bakke.

Skadelig for bransjens omdømme

– Dette bidrar ikke til å bygge ikke et positivt omdømme for bransjen og vi skulle gjerne vært dette foruten. Det har dessverre vært flere negative oppslag den siste tiden. Som bransjeforening er det de positive oppslagene vi ønsker oss og som bidrar til et å bygge et positivt omdømme for bransjen. Der må alle bidra og ansvaret for det sitter i hver bedrift, sier Bakke.

 

Powered by Labrador CMS