Nordmenn elsker kokebøker og det gis ut en rekke hvert eneste år i alle genrer innen mat. Sjokoladeboka til Sverre Sætre kom ut tidligere i år og har fått mange gode tilbakemeldinger.

Nå er boka finalist til prisen «Beste norske kokebok 2019», en konkurranse arrangert som et samarbeid mellom Apértif og Nordli.

Juryen har plukket ut fem kokebøker som tilfredsstiller et bredt sett av kriterier, blant annet foto og trykk, språklige kvaliteter, kreativitet og originalitet, og design.

Om sjokoladeboka sier juryen;

Med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. Sjokoladeboka er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre.

Finalistene, sammen med Sjokoladeboka, er; Fattig student av Karen Elene Thorsen, Sunt på grillen av Jan Ivar Nykvist, God mat hele uka av Lise Finckenhagen og Kokken, bakeren, hun komikeren og mat de elsker av Anne Kat Hærland, Björn Svensson og Martin Fjeld.