Torgeir Sveine, administrerende direktør i Coop Norge Industri, sier den ansatte fikk god god førstehjelp på bakeriet der ulykken skjedde.
Torgeir Sveine, administrerende direktør i Coop Norge Industri, sier den ansatte fikk god god førstehjelp på bakeriet der ulykken skjedde.

Sveine suspendert etter Rognaldsen-skandalen

Administrerende direktør i Coop Norge Industri og ansvarlig for Coops bakerier i Norge, Torgeir Sveine, er suspendert fra sin stilling. Nå varsler Coop en gjennomgang av alle Goman-bakeriene.

Publisert Sist oppdatert

Det som er avdekket er graverende og fullstendig uakseptabelt, og Coop Norge SA er svært rystet over Mattilsynets funn.

Coop sendte i går kveld ut en pressemelding der de legger seg langflate og sier de vil gjøre alt for å gjenvinne tilliten etter at et ble avdekket graverende forhold i Goman Rognaldsen på Lindås, et bakeri der Gomanbakeren Holding eier 50,01 prosent av aksjene. De øvrige aksjene eies av Tom Holding AS (Tom Helge Larsen) med 25 prosent og Albert Holding AS (Sverre Albert Larsen) med 24,99 prosent.

Coop rystet

Det er naturlig å stille seg spørsmålet om hvordan dette kunne skje, og det har jo ikke skjedd over natten. Hvordan kunne en så stor industriell aktør som Goman/Coop ha så manglende kontroll på en produksjon i et selskap hvor de selv er hovedeier? Saken ved Goman Rognaldsen har derfor vært en solid ripe i lakken for tilliten til Coop og Goman, spesielt i området Rognaldsen leverte varer, men også for hele Coop som kjede.
– Det som er avdekket er graverende og fullstendig uakseptabelt, og Coop Norge SA er svært rystet over Mattilsynets funn, heter det i pressemeldingen der de også på det sterkeste beklager overfor de av deres kunder som er berørt av saken og lover å gjøre sitt ytterste for å gjenvinne tilliten.

Full opprydding ved Goman Rognaldsen

I meldingen presiserer de at bakeriet ikke vil bli vurdert gjenåpnet før alt er hundre prosent i orden. Det vil si før alle avvik fra Mattilsynet er lukket, alle øvrige områder som ikke er tilfredsstillende er utbedret, ny ledelse er på plass og alle ansatte har gjennomgått full opplæring i rutiner og fått annen eventuell nødvendig opplæring. I praksis vil det bety at det er lenge til bakeriet blir åpnet igjen.

Uavhengig revisjon av alle bakeriene

Det har tatt noen dager før ledelsen i Coop har kommet på banen, men alvorligheten av saken og oppmerksomheten den har fått, har gjort det tvingende nødvendig å ta grep fra Coops øverste ledelse. Nå varsler de en full gjennomgang av hele sin bakerivirksomhet.
– Coop foretar samtidig revisjon av samtlige andre bakerier som leverer til våre butikker. Dette gjør vi ikke fordi vi har mistanke om tilsvarende situasjoner, men fordi vi ønsker å forsikre oss om at alt er hundre prosent tilfredsstillende og i tråd med Mattilsynets og våre egne, enda strengere, standarder. Revisjonen vil foretas av det eksterne revisjonsfirmaet Intertek. De er allerede i gang og har besøkt tre av ni bakerier så langt. De øvrige seks bakeriene vil bli revidert torsdag 1. november, heter det i pressemeldingen.

Suspendert direktør

Administrerende direktør i Coop Norge Industri og ansvarlig for Coops bakerier i Norge, Torgeir Sveine, er suspendert fra sin stilling og Hege Berg Knutsen er konstituert i stillingen. Hun har frem til nå hatt rollen som direktør for egne merkevarer og trygg mat, og har omfattende kompetanse innen både egen industri og trygg mat-området.

Powered by Labrador CMS