Peter Larsson i Sveba-Dahlen og Dag Horni i Horni Baketeknikk har inngått et strategisk samarbeid der den svenske utstyrsprodusenten også blir medeier.
Peter Larsson i Sveba-Dahlen og Dag Horni i Horni Baketeknikk har inngått et strategisk samarbeid der den svenske utstyrsprodusenten også blir medeier.

Sveba-Dahlen blir deleier i Horni

Den svenske maskinprodusenten Sveba-Dahlen har kjøpt seg inn i Horni Baketeknikk. Det betyr at Horni Baketeknikk fra samme tid overtar deres agentur i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Vi er svært glade for at Sveba-Dahlen har valgt Horni Baketeknikk som partner og distributør i Norge.

Sveba-Dahlen går inn som deleier i Horni Baketeknikk AS. I praksis betyr det at Horni Baketeknikk bytter ovnsmerke fra Revent til Sveba-Dahlen.

– Sveba-Dahlen fortsetter å satse i Norge og øker nå sitt samarbeid med Horni Baketeknikk og går også inn som deleier i selskapet. Selskapet har i mange år vært ansvarlig for Glimek-salget i Norge og samarbeidet utvides nå til også å inkludere Sveba-Dahlens øvrige sortiment. Med dette samarbeidet kommer Horni Baketeknikk til å øke sitt salgs- og serviceteam, skriver Sveba-Dahlen i en pressemelding.

Fornøyd med samarbeidet

Sveba-Dahlens daglige leder, Peter Larsson, er svært godt fornøyd med avtalen.

– Siden midten av fjoråret er Sveba-Dahlens eid av det amerikanske konsernet Middleby. Innen konsernet finnes ytterligere et antall varemerker innenfor bakeri, og konsernet har høye og langsiktige ambisjoner innen segmentet. Industrien beveger seg i en retning der det er behov for å konsolidere markedet og styrke kompetansen. Vi har vurdert Horni Baketeknikk til å være den mest kvalifiserte partneren for oss i det norske markedet. Deres lange fremgangsrike nærvær i markedet, den tekniske kompetansen, en kunnskapsrik serviceorganisasjon og planlagte satsinger, gir oss den største fremtidstro, sier Larsson i pressemeldingen.

Daglig leder og hovedeier i Horni Baketeknikk, Dag Horni er svært godt fornøyd med samarbeidet med Sveba-Dahlen.

Tyngre satsing mot industrien

– Vi har en periode hatt tanker om å finne en god og sterk forretningspartner og når muligheten dukket opp med Sveba-Dahlen, så viste det seg at selskapet var akkurat det vi lette etter. Vi er svært glade for at Sveba-Dahlen har valgt Horni Baketeknikk som partner og distributør i Norge. Våre ulike styrker og kompetanse både innenfor produkter og industri komplementerer hverandre godt, noe som vil være nyttig for begge parter.

– Vi ser på samarbeidet som meget strategisk og viktig for oss i Norge. Grunnen til at vi gjør dette er at Sveba-Dahlen er en av verdens ledende produsenter innen brødoppslag (Glimek), herteovner, tralleovner og ikke minst tunnelovner med tilbehør.

– I tillegg har de et veldig bra eierskap gjennom Middleby i Dallas. De eier mange produsenter og bruker hele overskuddet på å utvikle disse produsentene og kjøpe opp nye. Jeg har selv vært på hovedkontoret og sett prøvebakeriet på 3000 kvadratmeter. De blir en viktig strategisk partner for oss for å vokse i det norske markedet.

– For våre kunder betyr dette at vi i større grad blir en totalleverandør og at vi kan levere hele produksjonslinjen fra A til Å, sier Dag Horni til Bakeri.net.

 

Powered by Labrador CMS